KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Het was weer een succesvol jumpingweekend voor België. Verona en Maastricht stonden op het programma.

Deel dit artikel met vrienden

Slechts acht combinaties kwalificeerden zich vandaag voor de barrage van de 1.60m Wereldbeker in Verona. Bij die acht ook Nicola Philippaerts met zijn succesvolle BWP-merrie, Katanga v/h Dingeshof.

Net voor de barrage vertelde Nicola nog over zijn merrie dat ze top aanvoelde, soms niet de makkelijkste is, en dat hij er alles zou aan doen om een knappe ronde te rijden. En dat ongeacht de finale, zijn eerste wereldbekermanche van het seizoen en de start van het indoorseizoen zeker geslaagd waren.
Nicola ging als tweede van start in de jump-off, bleef foutloos en verbeterde onmiddellijk aanzienlijk de tijd van de eerste starter in de barrage. Na deze glansprestatie was het afwachten voor het duo.
Enkel Steve Guerdat en winnaar Ben Maher deden nog beter, waardoor Nicola en Katanga in hun eerste wereldbekerfinale van het seizoen reeds het podium mogen bestijgen en knap derde worden.

Ook in Maastricht waren de Belgen prominent aanwezig in de GP die er vandaag op het programma van de 4* wedstrijd stond. Gilles Thomas en Ermitage Kalone, en Niels Bruynseels en Origi van de Vosberg konden een plaats bemachtigen in de finale met 11 combinaties. Beide slechts negenjarige talenten bleven met hun ruiter foutloos in de barrage. Voor Niels was er een vijfde plaats, en Gilles Thomas volgde vlak na hem op plaats 6.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten