KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Na de Olympische kwalificatie wint het Belgische eventingteam de Nations Cup. Een prachtige manier om het seizoen van landenwedstrijden af te sluiten.

Deel dit artikel met vrienden

Dit weekend stond in Boekelo de laatste wedstrijd van de Eventing Nations Cup Series 2023 op het programma.

Na een geslaagde dressuurproef en cross country mocht Team België vanop de derde plaats beginnen aan de afsluitende jumpingproef op zondag. Die plaats gaven de dames van Kai-Steffen Meier niet meer af. Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Tine Magnus mochten de bronzen medaille in ontvangst nemen. Ook Jarno Verwimp maakte deel uit van de Belgische equipe, maar gaf op tijdens de cross.

Ook in de individuele ranking was er een Belgische medaille, want Lara de Liedekerke-Meier slaagde er met Ducati d’Arville (v. Diarado) in om een parcours zonder springfouten af te leggen. Ze kreeg wel twee punten voor tijd aangerekend, maar dit was alsnog voldoende om de zilveren medaille in de wacht te slepen.

Frankrijk reed naar de overwinning. Groot-Brittanië werd tweede.

Boekelo was tevens gastheer van de achtste en laatste wedstrijd van de competitie om de FEI Eventing Nations Cup, waaraan in totaal zestien landen deelnamen. Na zeven wedstrijden was België met 600 punten al zeker van de zege, die in Boekelo werd gevierd.

Klik hier voor het individuele klassement

Klik hier voor het klassement in de Nations Cup

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten