KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Een nieuwe medaille voor de ploeg van Young Riders jumping. Jules, Léon, Mathieu en Tristan wisten deze mooie plaats te bemachtigen.

Deel dit artikel met vrienden

Vandaag stonden op het EK in Gorla Minore voor de Children en de Young Riders de tweede en finale rondes voor de Teamcompetitie op het programma.

Vanochtend stonden de Belgische Children nog op een 7e plaats, maar dankzij knappe nulrondes van Estelle Van Tricht, Clémentine Lux en Chloé Hoste, en een rondje met vier strafpunten voor Xander Lamberts, klommen de ruiters van Chef d’équipe Jean-Jacques Mathijs vandaag nog helemaal op naar een mooie vierde plek, de chocolade medaille dus. Clémentine Lux, Chloé Hoste en Estelle Van Tricht zien we morgen terug voor de individuele finale.

Deze namiddag werden ook bij de Young Riders de teammedailles verdeeld. Na de eerste ronde stonden de Belgische Young Riders op de bronzen positie. Die verdedigden ze vandaag met brio, meer nog, ze toverden hun voorlopige bronzen medaille om in een zilveren, en eindigen na Ierland op de tweede plek van het podium in het Italiaanse Gorla Minore. Voor België waren het Jules Van Hoydonck, Leon Brutsaert, Mathieu Bourdeaud’hui en Tristan Guisson die onze kleuren verdedigden. Tristan, Mathieu en Jules zullen op zondag nog eens hun beste beentje voorzetten tijdens de individuele finale.

Morgen komen we te weten naar welke naties de teammedailles zullen gaan in de Junior Categorie. Zij strijden op zondag dan ook voor de individuele medailles. De Belgische Juniors bezetten momenteel plaats vijf in het klassement!

De volledige resultaten vindt u via www.livejumping.it

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten