KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden


Na een zorgvuldige evaluatie van de houding, motivatie en technische vaardigheden van alle kandidaten heeft de jury samen met het YRA-bestuur het officiële Young Riders Academy Team 2024 bekendgemaakt.

Van deze deelnemers zijn zeven ruiters genomineerd voor het Full Program team, namelijk Jenny Krogsaeter uit Noorwegen, Oliver Fletcher uit Groot-Brittannië, Mathieu Bourdeaud’hui uit België, Rhys Williams uit Ierland, Max Haunhorst uit Duitsland, Iris Michels uit Nederland en Jules Van Hoydonck uit België.

Daarnaast zijn er twee getalenteerde ruiters geselecteerd voor het Educational Program team: Mel Thijssen uit Nederland en Seamus Hughes Kennedy uit Ierland.

” Het is echt interessant om jonge ruiters uit verschillende landen, elk met verschillende ideeën en verschillende achtergronden, te zien focussen op het leveren van topprestaties in zowel het rijden als in interviews. Deze unieke kans om te trainen met verschillende professionals met verschillende systemen, en onder de besten van de wereld, zou hen ongetwijfeld een aanzienlijk concurrentievoordeel opleveren” verklaarde Jeroen Dubbeldam, die onlangs voor het eerst deel uitmaakte van het selectiepanel.

Emile Hendrix, lid van het selectiepanel sinds de oprichting, legde uit dat de YRA altijd op zoek is naar ruiters die het verschil zullen maken in de paardensport, als topruiter, toptrainer of professionele ruiter “een goede ruiter zijn is niet meer genoeg. De jury is op zoek naar kwaliteiten die de kandidaten onderscheiden, zoals talent, vastberadenheid, gevoel en organisatie”.

Otto Becker, een ander lid van de jury, benadrukte het belang van speciaal zijn en “die x-factor hebben die de topruiter onderscheidt van de rest, want goed rijden is niet langer voldoende”.

” De lat ligt hoog, maar dit jaar richten we ons op een selecte groep. Ons doel is om een nieuwe lichting ruiters en individuen te kweken die zeer toegewijd zijn aan de hippische industrie, die uitmuntendheid in de sport hoog in het vaandel hebben staan en sterk geloven in meritocratie. Talenten die in de toekomst deel kunnen uitmaken van commissies en instellingen met een eerlijke visie en aanpak”, aldus Eleonora Ottaviani, voorzitter van Athenaeum en YRA, die het belang benadrukte van het ondersteunen van ruiters, niet alleen in hun technische vaardigheden, maar ook in het management van de sport.

De Professionals trainingsgroep voor 2024 bestaat uit Olympische ruiters en Olympisch kampioenen Jos Lansink, Franke Sloothaak, Marco Kutscher, de broers van Schröder, Rob Ehrens, Jens Fredricson en Rolf Goran Bengtsson.

Het programma zal officieel van start gaan met het eerste sportevenement, namelijk de clinic met Franke Sloothaak die half april gepland staat op Manege Peelbergen. Het onderwijsprogramma, gecoördineerd door projectmanager Valentina Ottaviani, gaat in juni van start op de Franklin University Switzerland in Lugano, gevolgd door aanvullende sessies op de Uppsala University in Zweden, FEI in Lausanne en Rolex Headquarters in Genève, Zwitserland.

WIj spraken met de twee geselecteerde Belgen, Jules Van Hoydonck en Mathieu Bourdeaud’hui:

“Uiteraard ben ik superfier en blij dat ik dit ga mogen meemaken. Als ik nog maar de grote namen bekijk die hieraan meewerken; zoals Emile Hendrix, Jeroen Dubbeldam, Franke Sloothaak… dan kan ik deze opportuniteit alleen maar fantastisch vinden en met open armen verwelkomen.
Als eerste op de agenda staat een clinic met Franke Sloothaak. Hier neem ik zeker mijn beste paarden mee naartoe, want ik ga hier zo veel uit leren, aldus Jules.”

Ook voor Mathieu is het een droom die uitkomt: ” Dat ik deel zou mogen uitmaken van de YRA, en al zeker van het ‘full program’, had ik nooit durven dromen. Dat we met twee Belgen in dit programma mogen stappen, is al helemaal geweldig. Wij komen ook heel erg goed overeen, en ik ben zeker dat we een fantastische tijd tegemoet gaan. Ik hoop nog zoveel te kunnen bijleren over het omgaan met en het begrijpen van paarden, zowel in de ring als daarbuiten. Tot slot wil ik toch ook nog toevoegen dat ik hier vandaag nooit had kunnen staan zonder mijn entourage, en het hele team van Krismar Stables.”

Bron: Ridersacademy.eu

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten