Voltige kent zijn Belgische kampioenen 2023, Lauren Vanlerberghe verlengt haar titel voor de twaalfde keer!

In het Azelhof in Lier werd er gestreden voor de titels van Belgisch Kampioen voltige.

Deel dit artikel met vrienden

Terwijl buiten de jeugdruiters jumping om de titel van Belgisch Kampioen streden, vond indoor in het Azelhof het Belgisch Kampioenschap voltige plaats. In de meest sierlijke van onze disciplines, waren er  titels te verdedigen en te winnen in de categorieën Children, Juniors en Seniors.

Bij de jongste categorie, de children ging de titel naar Auke Talpe, net als afgelopen jaar. Op de tweede plaats eindigde Elise Claes. De nummer twee van 2022, Lobke Weyts, vervolledigde het podium.

Bij de  Juniors was er goud voor Zita Goffaux.  Janne Callebert kon een plaatsje hoger klimmen dan vorig jaar en werd tweede. Op plaats drie mocht Amy Van Dam plaatsnemen.

Bij de Seniors verdedigde Lauren Vanlerberghe reeds voor de twaalfde keer haar titel. En dat deed ze met brio. Ze versloeg nummer twee, Evelyn Lamaire en de bronzen medaille van vorig jaar, Yana Krammerhoffer, die net als in 2022 ook dit jaar 3e werd.

Naar goede gewoonte werden ook dit jaar weer de beste voltigepaarden gekroond. De grote winnaar werd Fantastic Glory, een paard in eigendom van Janne Callebert. Kaiser Chief, van Ann Proost werd verdiend tweede en derde beste werd Gold River. Gold River is in eigendom van de twaalfvoudige kampioene, Lauren Vanlerberghe.

Recente artikels

Er zal een onderhoud aan de FEI platformen plaatsvinden tussen 29 februari 2024 vanaf 20:00 CET en 01 maart 2024 om 00:00 CET.

Binnen deze periode zal het niet mogelijk zijn om in te schrijven of wijzigingen aan te brengen voor internationale wedstrijden.

Onze excuses voor het ongemak!

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten