KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Niet alleen de overwinning van Lara de Liedekerke-Meier viel op in Genève. Ook in het mennen en jumping deden de Belgen het goed.

Deel dit artikel met vrienden

Lara de Liedekerke-Meier won met de BWP-merrie, Q-Knock For Me (Breemeersen Crescendo) de Indoor Eventing van Genève net voor aanvang van de Rolex Top Ten Jumping competitie in de Palexpo. Samen met de merrie uit de fokkerij van Gaston Speybrouck werd Lara eerder dit jaar ook al vice-kampioen op het BK voor 7-jarige eventingpaarden.

Op het podium volgde Olympisch kampioen, Michael Jung met Ignatz H (Inliner). Nederlandse amazone, Janneke Boonzaaijer vervolledigde de top drie in het zadel van ACSI Champ de Tailleur (Quidam de Revel).

En de sfeer bleef goed voor de Belgen in Genève, want in de wereldbekerwedstrijd voor de vierspannen, kon Dries Degrieck tijdens alle 2 de manches het zilver wegkapen.

Net als  in de warming-up plaatsten Koos de Ronde, Dries Degrieck en Bram Chardon zich ook op de tweede dag voor de drive-off. Koos de Ronde reed een vlotte tijd, maar moest 28 strafseconden incasseren. Dries Degrieck zag op de laatste poort een balletje vallen en dat gaf aan Bram Chardon alle ruimte om – net als vorige week in Stockholm – voor de overwinning te gaan.

Uitslag Wereldbekerwedstrijd Genève
1.    Bram Chardon– 141.97
2.    Dries Degrieck– 153.13
3.    Koos de Ronde– 189.33

Op zondag stond tenslotte de GP voor de jumpingruiters op het programma. Voor België kwalificeerde ook Wilm Vermeir zich voor de barrage, als een van de zeven combinaties die erin slaagden om foutloos te blijven in de eerste ronde. Wilm en de 15-jarige IQ Van het Steentje (Toulon) werden uiteindelijk knap zevende.

De Duitse springruiter, Richard Vogel schreef de uiteindelijke winst op naam met ruim twee seconden voorsprong op Mark McAuley en GRS LAdy Amaro (Amaretto D’Arco). Op de derde plaats volgde Christian Kukuk met de 13-jarige Checker 47 (Comme Il Faut).

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten