KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Algemeen

Pony Games zijn een leuke manier voor kinderen om te leren paardrijden. Behendigheid, focus, snelheid, durf, evenwicht en samenspel met het paard zijn de belangrijkste kwaliteiten die van ruiters worden gevraagd. Het principe is heel eenvoudig: estafettewedstrijden waarbij elke ruiter verschillende manoeuvres moet uitvoeren, zoals slalommen, voorwerpen laten vallen of oprapen, naast hun pony lopen, enz.

Het is een teamsport bij uitstek en stimuleert de volgers om doorzettingsvermogen, tolerantie, moed, teamgeest en tactiek te ontwikkelen. Om dit te bereiken moet het lesgeven progressief zijn en volledig respect tonen voor de pony. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, staat de pony centraal en zal elk ongepast gedrag worden bestraft. Tijdens wedstrijden kan elk onsportief, agressief of onbeschoft gedrag van een teamlid of zijn entourage leiden tot diskwalificatie van het team.

Het is een geweldige manier om te beginnen met paardrijden, zoals internationale topruiters als Michael Whitaker en Nick Skelton hebben gedaan.

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten