KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

We hebben jullie hulp nodig om aan 100.000 volgers te geraken! Doen jullie mee?

Deel dit artikel met vrienden

Tijdens de vierde editie van Equigala, die plaatsvond op 17 januari, deed de heer Stephan Detry, voorzitter van de Koninklijke Belgische ruitersportfederatie, in een uitzonderlijke en inspirerende toespraak een zeer belangrijke oproep aan iedereen die de paardensport een warm hart toedraagt. We delen zijn woorden hieronder met u en doen nogmaals de oproep van de president: like en u wordt geliked! #onourwayto100k

4 jaar Equigala, zoveel jaren van glorie momenten om te vieren.De Belgen zouden niet goed zijn op kampioenschappen?

  • 2018: Goud in Tryon voor reining, goud in Barcelona tijdens de CSIO finale.
  • 2019: Goud op het EKjumping in Rotterdam met het team, individueel brons voor Jos Verlooy.
  • 2021; Brons op de Olympische Spelen in Tokyo met het jumpingteam.
  • 2021 : Brons op de Europese kampioenschappen in Riesenbeck voor ons springteam.
  • 2022: Jérôme Guery vice-wereldkampioen in Herning.

En als klap op de vuurpijl, in Par 2 medailles voor Manon Claeys en 7 medailles voor Michèle George die daarmee een van de meest succesvolle atleten wordt die de Belgische sport ooit gekend heeft.  En om u te vertellen dat onze toekomst verzekerd is, een overvloed aan medailles voor onze jonge atleten.

We beleven al vier jaar een hoogconjunctuur zonder weerga.

 2022 was niet alleen een jaar vol prestaties van onze atleten, maar ook een jaar waarin onze organisatoren eens te meer hebben bewezen tot het nec plus ultra te behoren in hun vak.  Een geweldig CSIO in Knokke, de huisvesting van onze vrienden, de paarden in Lier, ambitieuze projecten in Sentower en een ongekende gezelligheid in Bonheiden.  En niet te vergeten de prachtige nieuwe piste van de familie Vanderhasselt en het groene gras in de uitzonderlijk mooie piste van Wolvertem.  En natuurlijk de heerlijke dagen in Lanaken en de eindejaarssfeer in Mechelen!  Om nog maar te zwijgen van de inspanningen van onze Franstalige landgenoten?  Courrière, Bornival, de dynamiek van Gesves, …
Dat al deze initiatieven bijdragen tot het sportieve succes van onze atleten staat buiten kijf.

En niet alleen de organisatoren van de wedstrijden, maar ook die van de veilingen, de huldeavonden voor bepaalde disciplines.  De nacht van de eventing, de enduranceavond, de initiatieven van onze competities en regionale groepen, … Lang leve de feesten, lang leve het feest. Vieren is wat Belgen het beste kunnen!

Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de grote persoonlijkheden die wij onder ons hebben. België, een land vol sterke persoonlijkheden. Cracks in hun vak.  Hun doorzettingsvermogen, hun creativiteit, hun toewijding: allemaal symbolen van het merk “Made in Belgium”.

De volgende uitdaging zal zijn om al deze ondernemers, organisatoren en topsporters in dezelfde richting te laten werken.  Dit is een van de uitdagingen voor 2023.  Omdat we samen sterker zijn. Samen zullen we onverslaanbaarder zijn.  Laten we het voorbeeld van Belgian Equestrian Quality en de Belgian Breeders Bonus volgen: laten we onze krachten bundelen om nog sterker te worden. De uitdaging blijft om als sector erkend en gerespecteerd te worden, als wereldleider.  De uitdaging blijft inderdaad om de zichtbaarheid te krijgen die we verdienen als wereldleider in onze sector en onze sport.

Ook op het gebied van communicatie bewijzen onze ondernemers en federaties zich.  Vorig jaar ging het prachtige ‘Twee Man en een Paardenkop’ online, Horse & Country ging op kanaal 211 van Telenet, met onze eigen Equibel TV. Equibel live TV bracht innovatieve hippische televisie.  Woestijnvis werkte het hele jaar aan een documentaireserie over paardensport.  Onze Equigala-presentator Ruben van Gucht zal u in het voorjaar verblijden met een bijna een uur durende reportage op Sporza over het 40-jarig bestaan van Jumping Mechelen.  En laten we de campagne van de LEWB niet vergeten : ‘Aujourd’hui je ne peux pas, j’ai poney’ …

Respect voor een sector, zichtbaarheid voor een sport, tegenwoordig krijg je dat helaas niet meer zo.  Wij, de paardenliefhebbers, weten dat beter dan wie ook.  We moeten deze aandacht verdienen.  En om de media, die ons nog steeds niet zo volgen als we zouden willen, te overtuigen, moeten we onszelf in de spiegel bekijken.  We kunnen hier staan en preken voor onze sport, we kunnen hier staan en pleiten voor onze sport.  Preken en pleiten voor iedereen die zich tekort gedaan voelt door de non-equestrian mainstream media.  Maar misschien is het ook tijd voor zelfkritiek.  Tijd om in eigen boezem te kijken.  Kunnen Equibel TV en De Zadelkamer , Jump Off, Horse and Country, Equi TV, Twee Man en een Paardenkop op uw aandacht rekenen?

Onze federatie heeft 85.000 leden. Onze sector telt 750.000 belanghebbenden.  En Equibel heeft 17.000 volgers op Facebook, 10.000 op Instagram.  Een bericht levert gemiddeld 300 likes op.  Als we als federatie dergelijke cijfers moeten gebruiken om journalisten, redacteuren of beleidsmakers te overtuigen om de aandacht van de algemene media te krijgen, zullen we daar niet in slagen.

Dit is een oproep, zoals Frederick Debacker en Louise Decleene deden in hun podcast, met hun oproep voor Belgische vlaggen in Mechelen.
Een oproep aan al onze leden: volg ons op onze sociale netwerken/ Motiveer je vrienden en familie om hetzelfde te doen en laten we een doel stellen van 100.000 volgers tegen eind 2023!  En als we de besluitvormers in de pers met dergelijke cijfers kunnen aanspreken, zullen we realistischer en effectiever spreken.

© www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Vind ons leuk en je wordt leuk gevonden!

Volg ons, nodig je vrienden uit, laten we onze successen meer delen.

Tot slot, en voor de zoveelste keer, herhaal ik: de KBRSF, of zoals ze vaak genoemd wordt, de federatie, is uw federatie.  En deze federatie heeft je nodig.  Neem initiatieven, of beter nog, neem een mandaat, in bestaande functies of stel nieuwe functies voor.  Creëer nieuwe structuren, nieuwe functies, zodat je niet alleen vanaf de zijlijn bepaalde meningen of ideeën hoeft te poneren.  Actievere deelname aan een beleid.  Een beleid waarin discussies niet worden vermeden, maar worden gezien als noodzakelijk om van onze federatie nog meer een club en een thuis voor iedereen te maken.  Word actief, reageer, want uit het conflict van ideeën komt het vuur.

Ik las onlangs de woorden van een jonge Vlaamse auteur: “Je hebt pas echt geleefd als je daden je dromen overtreffen”.

Laat dit ons leidmotief zijn voor 2023.  In 2023: Laten we dromen en verder gaan dan onze dromen voor mogelijk hielden!

 Eenheid maakt macht !

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten