KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

Flore de Winne en Flynn FRH maken verwachtingen waar en zijn Belgisch Kampioen

De druk was hoog en het verlangen groot, Flore de Winne wist met Flynn FRH alle verwachtingen waar te maken en won zojuist goud op het Belgisch Kampioenschap Dressuur. Het is haar allereerste nationale titel bij de senioren en het lijkt de ideale voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs.

De combinatie heeft al behoorlijk succesvolle maanden achter de rug en de overwinning in het kampioenschap leek daarop een logisch vervolg. Met de overwinning in de Grand Prix, Grand Prix Special en de kür op muziek was Flore de Winne onverslaanbaar dit weekend.

“Hij laat mij nooit alleen”

Haar optreden in de kür werd beloond met een score van 78.900%. “Het beste in Flynn is toch wel zijn wil, hij wil echt zo graag. Ik vond hem iets moe vandaag, het is ook al lang geleden dat hij drie proeven heeft gelopen, meestal zijn dat er twee. Dus die sparkle mistte ik vandaag, misschien meer voor mijn gevoel dan voor het zicht. Hij blijft zijn job doen, dat paard laat mij echt nooit alleen”, klinkt het trots. “Hij doet het werk echt graag.” De sparkle mistte het publiek echter niet, na afloop van de proef klonk er een luid gejoel en veel applaus voor de kersverse kampioene.

Ogen op Parijs

Op de vraag hoe gebrand Flore was antwoordt ze: “Eager, super eager! Dat is echt fantastisch, dat we het hebben kunnen afmaken. Dat was toch wel mijn worst night mare, dat het zou mislukken. Het blijft natuurlijk een dier, dus je weet het uiteindelijk nooit. Maar hij heeft mij nog nooit in de steek gelaten en nu ook niet.” Voor nu krijgt Flynn FRH rust en gaat hij lekker de wei op. “Daarna gaan we of naar Rotterdam of naar Aken en dan hopelijk naar Parijs, dat is summum. Daar kijken we echt naar uit.”

“Supermooi evenement”

Over de organisatie van het Belgisch Kampioenschap is Flore de Winne super lovend: “Het was geweldig, we hebben vandaag geluk gehad met het weer. Alles was heel goed gemanaged, een supermooi evenement. Voor de paarden alles in orde, top stallen. Echt goed georganiseerd.” Deze woorden nemen wij maar al te graag aan van de nieuwe Belgische kampioen.

Top 3

Naast haar op het podium stond Larissa Pauluis, zij scoorde in haar kür 76.535% en bemachtigde daarmee het zilver. Brons was er voor Charlotte Defalque en haar Botticelli, nadat zij 76.310% scoorde in de kür.

Eerste nationale Children-titel voor Evelyne Dieltjens

De eerste Belgische titel ging naar de 13-jarige Evelyne Dieltjens. “Dit is heel leuk!”, klinkt het enthousiast na afloop. Na twee overwinningen was Dieltjens iedereen de baas en mag zij zich een jaar lang Belgisch kampioen noemen.

Haar finale proef werd beoordeeld met de fantastische score van 75.625%.

Zilver was er voor Charlotte Blevi en Junior Hit. Het brons ging naar Frauke Stas en Lieke S.A.

Helena Theeuwes ongeslagen Belgisch kampioen Pony’s

Ze won maar liefst alle onderdelen van het Belgisch kampioenschap pony’s. Helena Theeuwes reed een strakke kür en scoorde 75.060%, alle juryleden plaatste haar en haar Matteo 5 op kop.

De grootste concurrentie kreeg Helena Theeuwes van Alexine Herweyers. Zij ging er vandoor met het zilver na een score van 73.480%. Net als Helena had ook Alexine twee ijzers in het vuur. Met de schimmel LeSch La Perla werd Alexine reservekampioen. Het brons ging naar Féline Verreet-de Booij en haar palomino PAV Nikkei. Zij scoorde in de kür 72.760%.

Xyliana de Rover en Hamlet veroveren goud bij de Junioren op Belgisch Kampioenschap

“Het is heel speciaal en niet verwacht”, reageert Xyliana de Rover na afloop over het winnen van haar allereerste nationale titel. “Ik was hier niet heen gekomen met het idee dat ik ging winnen, dus dit is een mooie verrassing.”

De kür op muziek werd gewonnen door Amber Hennes en KeukenGeens Allegro v/h Trichelhof. In het kampioenschap leverde dat de bronzen medaille op. Het zilver ging naar Anna Peeters en Harlekin, zij werden vierde in de kür met een score van 71.815%.

Bijzonder podium bij Young Riders, opnieuw goud voor Jette de Jong

Een heel bijzonder kampioenschap bij de Young Riders. Jette de Jong werd zojuist opnieuw Belgisch Kampioen met Heavenly Charming, het zilver was voor haar andere paard, Indigo. Ze kreeg de grootste concurrentie van haar eigen paard met haar vriendin Britt van de Weyer. “Dit is heel bijzonder, zeker weten. Het is echt heel mooi dat het is gelukt met goud en zilver”, aldus de kersverse kampioene Jette de Jong.

De derde plaats in het Belgisch Kampioenschap Young Riders ging naar Louise Brauwers. Zij stuurde haar Jerveaux de Baian naar het brons.

Hilcara laat droom uitkomen van Lauranne Lammens met goud op BK U25

Na brons en zilver is het nu goud voor Lauranne Lammens op het Belgisch Kampioenschap U25, haar eerste nationale titel met haar danspartner in crime: Hilcara van het Vijverbos.

De top vier lag heel dicht bij elkaar en de dames zijn dan ook zeer aan elkaar gewaagd. Met winst op de eerste dag en de overwinning in de kür was het goud voor Lauranne Lammens. Haar kür werd beloond met een score van 74.550%.

Het zilver ging naar Suraya Hendrikx en Dear Friend 2, hun kür werd beloond met 74.255%. Brons was er voor Amber van den Steen en Fame, zij werden vierde in de kür met 73.495%.

Tommie Visser eist het goud op in Belgisch Kampioenschap Lichte Tour

De strijd om het Lichte Tour-kampioenschap was nog niet beslist voorafgaand aan de finale proef en de uitslagen lagen dicht bij elkaar. Het zilver ging naar Suraya Hendrikx en Benicia. Zij won de kür met een score van 75.710%, slechts één punt verschil met Tommie Visser en Karma Begijnhoeve, die 75.690% scoorde. Het brons ging naar Jorinde Verwimp en Vicomte de Reyves, zij scoorde 75.220% in de kür.

Justin Verboomen win Briljant Cup: “Een mooi succes voor het team”

Een emotionele overwinning voor Justin Verboomen en zijn Da Vinci. “Dit was wel een kleine verrassing”, aldus Justin Verboomen. Met het paard van Elisabeth Tepper won hij de Briljant Cup tijdens het Belgisch Kampioenschap.

Elisabeth zelf werd in de eindstand tweede met Belaggio (v.Bellissimo M) gevolgd door Jonas Schaekers met Schumacher (v.Stedinger) op plaats drie.

Zoë Niessen onverslaanbaar in Diamant Cup

Met relatief onervaren paarden nam Zoë Niessen deel aan de Diamant Cup, maar dat stond haar succes niet in de weg. Geen van de drie paarden was al eens eerder naar een meerdaags concours geweest.

Haar winnende paard is Fascinize (v.For Romancier), oftewel Fred. Tweede in de eindstand werd ook zij met Je Suis Special (v.Charmeur). Voor Justin Verboomen was er een derde plaats met zijn paard Bollinger (v.Bon Coeur).

Bron: Belgium Dressage events

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten