KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

De endurancewedstrijd (CEI) van Zutendaal (Limburg) heeft al zijn beloften nagekomen: meer dan 50 deelnemers, uit heel Europa en ver daarbuiten (Maleisië, Singapore, Emiraten), stralende zon, vlekkeloze organisatie, goed gearbitreerde races van hoog niveau ! Kortom, een geweldige dag!

De CEI3* van 140 km was eveneens het toneel voor het Belgisch kampioenschap Senioren 2024. Vanaf de eerste kilometers was het duidelijk dat Karin Boulanger, samen met Gibson Al Ondrel, na 2006 (Marchin met Poespas), 2008 (Mont-le-Soie met Poespas) en 2014 (Mont-le-Soie met Djella de Rendpeine), een 4de titel van nationaal kampioen aan haar palmares zou toevoegen. Het was ook duidelijk dat Nicolas Willems en zijn merrie Aïda er eveneens alles zouden aan doen om de hoogste trap van het podium te kunnen bestijgen. Uiteindelijk wint Carmen Römer (NED) de proef, 2 seconden voor Karin Boulanger, die eindigt als 1ste Belg, en zich dus Belgisch kampioen 2024 (algemeen gemiddelde 16.60 kmh) mag kronen. Nicolas Willems wordt vice-Belgisch Kampioen. Verder strijden Laura Lenges (Alaznée d’Havenne) en Bruno Nerincx (Blitters Paco) om de Bronzen medaille, die uiteindelijk voor Laura zal zijn . Bruno eindigt onderaan het podium. Beiden bereiken een gemiddelde van 15.35 kmu.

Karin Boulanger is de enige Belgische endurance atleet die 4 titels van nationaal kampioen heeft. Ze wint deze titel met Gibson Al Ondrel (2016, Bekam de Piboul x Tauqui El Masan), een merrie die ze bijzonder koestert, aangezien het gaat om het laatste merrieveulen dat geboren is bij wijlen haar zwager Jacques Arnould van de haras Al Ondrel te Allondrelles, in Gaume. In 2023 won Gibson twee CEI2*: die van Bitz in juli (met Clara Darmstaedter) en die van Buch in oktober (met Karin).

Bron: LEWB

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten