KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

De Belgische Jumping Children en Juniors reisden deze week af naar het Tsjechische Zduchovice, voor wat alweer en succesvolle landenwedstrijd zou worden. Hun senior collega’s maakten de reis naar Gorla Minore voor de eerste CSIO3* in de Longines EEF series.

Voor de Children was de bovenste trede van het podium gereserveerd. Zij wonnen overtuigende hun nations cup onder leiding van Chef d’équipe Filip Lacus. Het team bestond uit Eva Mendolia (0-0), Ella Bomeré (0-0), Juliette Berghmans (4-0) en Margaux Gillet (0-25).

In de Jump-off tegen Duitsland en Groot-Brittannië, vielen er slechts twee balkjes voor de Belgen, en hadden ze de snelste tijd. Goud dus voor België, gevolgd door Duitsland op 2, en Groot-Brittannië op 3

En ook het junior team streed moedig om de medailles. Louise Ameeuw, Nikita Van Der Meerschen, Pieter-Jan Anthonissen en Estelle Van Tricht konden de teller in ronde 1 niet op nul houden en gingen met 9 strafpunten de tweede ronde in. Daarin vochten ze echter terug en behielden ze de nul. Met 9 strafpunten belandde Team België op plaats 3, na Tsjechië en Groot-Brittannië, die beiden met 8 punten de overwinning uitvochten in de barrage.

De seniors verging het minder goed in Gorla, zij konden niet verder in de teamcompetitie, na 2 eliminaties voor Céline Schoonbroodt-de Azevedo en Andres Vereecke. We vermelden wel graag de dubbel nul die voor Thibault Philippaerts op het scorebord bleef.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten