KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Jumping voor de jeugd waren we getuige van een opwindende showcase van jeugdig talent en vastberadenheid, waarbij ruiters uit het hele land streden om de hoogste eer in verschillende categorieën.

Podium Junioren, Ameeuw Louise, Lambrecht Louis, Lux Clémentine Belgisch Kampioenschap Springen Junioren Azelhof – Lier 2024 © Hippo Foto Media- Dirk Caremans 12/05/2024

Louise Ameeuw naar de Overwinning bij de Juniors
Twee jaar geleden veroverde Louise Ameeuw de bronzen medaille in de Junioren categorie. Dit jaar deed ze nog beter, en claimt ze de gouden medaille in Lier samen met haar indrukwekkende partner, Nasty Boy de Muze. In een oogverblindende vertoning van vaardigheid en precisie leverden Ameeuw en haar 11-jarige BWP-hengst foutloze rondes af, waarmee ze de kampioenstitel veiligstelden met een voorsprong van ruim 2 punten op haar dichtstbijzijnde concurrent, Louis Lambrecht.
Louis Lambrecht, die vorig jaar net het goud miste, toonde opnieuw zijn talent door de zilveren medaille te veroveren, dit keer rijdend op de 15-jarige Cevrine du Banney Z.
Clementine Lux, een bekend gezicht van het podium van de pony’s van vorig jaar, maakte naadloos de overstap naar de Junioren categorie en veroverde de bronzen medaille op Cash de l’Ecuyer.

Vic De Plecker Domineert bij de YR
In de categorie Young Riders kwam Vic De Plecker als overwinnaar uit de strijd, terwijl hij met een indrukwekkende prestatie de 11-jarige KWPN-hengst, Ilypsho, naar de top van het podium leidde. Sarah Ver Linde veroverde de zilveren medaille met de AES-merrie, Billy Etna, terwijl Evelyne Putters brons claimde met Nabeau van het Migroveld Z.

Podium Young Riders, De Plecker Vic, Ver Linde Sarah, Putters Evelyne Belgisch Kampioenschap Springen Young Riders Azelhof – Lier 2024 © Hippo Foto Media- Dirk Caremans 12/05/2024

Spannende Finale voor Ponyruiters
De concurrentie bleef hevig in de Pony categorie, waarbij Aure de Schrijver nipt Marthe-Louise Dieu versloeg in een spannende barrage om het zilver. Niels van Rossem veroverde de vierde plaats, met Elise Thirion op de vijfde plaats.
Maar niemand deed beter dan Robin Vermeir, die met Extrait de Tatowin de Tinmont in de tweede ronde ijzig koel bleef en geen balk aantikte. Zij mag zich met een totaal van 8 strafpunten Belgisch Kampioen bij de Pony’s noemen!

Podium Pony’s, Vermeir Robin, De SChrijver Aure, Dieu Mrthe-Louize Belgisch Kampioenschap Springen Pony’s Azelhof – Lier 2024 © Hippo Foto Media- Dirk Caremans 12/05/2024

Vermeir behoudt Titel bij de Children
Robin Vermeir toonde opnieuw haar vaardigheid door haar titel in de Children categorie te verdedigen met een foutloze prestatie op Copacabana van de Paddocks Z. Ella Bomere leverde een indrukwekkende prestatie om zilver te veroveren, terwijl Eva Mendolia brons claimde met een foutloze ronde op Larezzo in de barrage. Maurice Riquiere en Jitske van Den Eynde vulden de top vijf aan in de felbevochten Children categorie. Een topweekend dus voor Stal Vermeir, die in 3 categorieën de titel behaalt met dochter Robin Vermeir en ruiter Vic de Plecker!

Podium Scholieren, Vermeir Robin, Bomere Ella, Mendolia Eva Belgisch Kampioenschap Springen scholieren Azelhof – Lier 2024 © Hippo Foto Media- Dirk Caremans 12/05/2024

Het Belgisch Kampioenschap Springen toonde niet alleen het uitzonderlijke talent van de jonge ruiters van het land, maar onderstreepte ook de geest van kameraadschap en sportiviteit die de paardensport kenmerkt. Terwijl deze veelbelovende atleten hun vaardigheden blijven aanscherpen en streven naar uitmuntendheid, vertegenwoordigen ze ongetwijfeld de toekomst van het Belgisch springsport.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten