KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

De nationale commissie heeft voor de U16 een nieuwe chef d’équipe aangeduid.

Deel dit artikel met vrienden

De horseball jeugd heeft een nieuwe coach en chef d’équipe!

Dominique Piscador kreeg van de nationale commissie het vertrouwen om aan de slag te gaan als chef d’équipe en Piet Verheyen zal aan de slag gaan als coach.

Onze nieuwe coach en chef d’équipe zullen de jeugd klaarstomen voor het WK dat dit jaar zal plaatsvinden van 15 tot 20 augustus in Saint Lô, Frankrijk.

We hebben met Dominique en Piet contact opgenomen om te vragen wat hun visie is met de jeugdploeg:

Dominique:

« Het is de eerste keer dat we zo voorbereid meedoen met een WK.
De kinderen zijn kunnen doorgroeien van de shetlanders naar de D pony’s.
Ze hebben de kans gekregen om in divisie 2 in België twee seizoenen mee te draaien, en hebben een terechte plaats gekregen in het kampioenschap. Ook hebben ze vriendschappelijk gespeeld in Frankrijk tegen andere D pony categorieën, en hebben bepaalde matchen zelfs gewonnen.
We zijn er helemaal klaar voor, en dit met een coach die ze reeds van in het begin mee volgt en kent, en die er elk weekend bij is om ze te zien evolueren, als coach of als toeschouwer.
We gaan ten volle voor een podiumplaats met deze talentvolle spelers. »

Piet:

« Ik kijk er enorm naar uit om met onze jongeren aan de slag te gaan en naar het WK toe te werken. We hebben nog een 5-tal maanden om deze jonge ploeg voor te bereiden.
België is niet het grootste Horseball-land, toch geloof ik erin dat door veel samen te trainen en te werken aan onze groepsmentaliteit we ons kunnen meten met de grote Horseball-landen.
We hebben nog een lange weg te gaan maar ik geloof in ons Nationaal U16 team. »

Voor de categorieën seniors en ladies zal Benoit Malet zijn werk verderzetten als coach en Hilde Cobbaut als chef d’équipe.

KBRSF wenst de coaches en chefs d’équipe veel succes voor het komend seizoen!

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten