KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Naast de historische kwalificatie van het Belgische dressuurteam behaalden Michèle George 2 gouden medailles en Manon Claeys 2 bronzen medailles.

Deel dit artikel met vrienden

Nadat we eerder al berichtten over de Olympische kwalificatie van het Belgisch dressuurteam, en over de gouden en bronzen medaille voor Michèle George en Manon Claeys, bleef de goed-nieuws-show voor de Belgen duren.

Op zaterdag deden Michèle George en Manon Claeys immers hun prestaties eenvoudigweg nog eens over en behaalden ook in de Freestyle proef opnieuw dezelfde kleur van medaille binnen. Met een fantastische 81,275% kaapten Michèle en Best of 8 opnieuw het goud weg in Graad V, terwijl Manon met de jonge merrie Katharina Sollenburg indruk maakte en van de jury 78,025% kreeg. Dit resulteerde voor de tweede maal dit EK in een bronzen medaille.

Voor een teammedaille kwam onze Paradressuurploeg een tweetal procent tekort. Ze werden uiteindelijk vijfde.

De best scorende Belgische dressuuramazone, Larissa Pauluis, kon doorstoten naar de Grand Prix Freestyle op zondag. Met 78,00% werden zij en Flambeau knap 16e.

Maar we onthouden vooral: België plaatst zich zowel met de 3 olympische disciplines als met de paralympische discipline voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Prachtig gedaan teams!

U vindt alle resultaten via Longines Timing.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten