KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

Voor een uitverkocht publiek in Mexico City behaalde Nicola Philippaerts met H&M Luna van’t Ruytershof zijn derde overwinning ooit in de Longines Global Champions Tour Grand Prix. Het publiek barstte uit in applaus toen Philippaerts triomfantelijk de finishlijn passeerde in een spannende barrage met vijf ruiters in de €327.000 Longines Global Champions Tour Grand Prix of Mexico City presented by GNP Seguros, waarmee hij uiteindelijk zijn eerste LGCT Grand Prix-overwinning sinds 2018 veiligstelde!

Het LGCT Mexico City-evenement, dat bekend staat om zijn energieke vibe en enthousiaste publiek, zorgde voor een unieke ervaring voor zowel toeschouwers als deelnemers. Tegen de achtergrond van een pulserende sfeer hielden Philippaerts en Luna van’t Ruytershof hun zenuwen in bedwang om de eerste plaats en het Longines horloge op te eisen.

In gesprek met Rosie Tapner voor GCTV bracht Nicola hulde aan zijn winnende partner: “Ze heeft een hart van goud, ze is een echte leeuw als ze in de ring stapt… en het lijkt erop dat ze Mexico City echt leuk vindt! Ze verdient deze overwinning echt en het is een fantastisch evenement hier – Mexico City is een van mijn favoriete shows en ik ben altijd blij om hier terug te komen.”

Nicola pakte het derde Gouden Ticket voor de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix voor 2024 tijdens de GC Playoffs in november en kon zijn opluchting niet verbergen om terug te keren naar zo’n gewaardeerd evenement. Hij zei: “Het betekent veel voor me, natuurlijk is het een hele eer om de LGCT Super Grand Prix te mogen springen en ik kan niet wachten om daar deel te nemen.”

Ludo Philippaerts, Nicola’s vader, was de allereerste Longines Global Champions Tour Champion of Champions en won in 2006 het algemene kampioenschap, wat bewijst dat talent in hun bloed zit. Na zijn emotioneel geladen overwinning zei Nicola: “Om eerlijk te zijn, mijn familie achter me en mijn hele team thuis, het is ongelooflijk wat ze voor me betekenen, het is natuurlijk een overwinning voor hen en zonder hen zou ik hier nu nooit zijn.”

Bron: LGCT

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten