KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden


Paardenwelzijn is altijd een belangrijke prioriteit geweest voor de EEF, en in de afgelopen maanden zijn er enkele voorbeelden van slecht paardenwelzijn in een trainingsomgeving aan het licht gekomen. De EEF heeft dit met ontzetting gadegeslagen en heeft het tot onze hoogste prioriteit gemaakt om onze lidorganisaties te ondersteunen om snel actie te ondernemen en zich opnieuw te richten op het soort gedrag dat we allemaal verwachten van de paardensport in Europa.

Om deze problemen op de juiste manier aan te pakken, is het belangrijk dat we eerst het huidige landschap, de houding en meningen binnen de sector in kaart brengen en begrijpen of deze problemen wijdverspreid zijn. Met deze informatie kunnen we vervolgens onze nationale federaties ondersteunen bij het creëren van praktische initiatieven om dit onacceptabele gedrag tegen te gaan.

Voor dit doel hebben we met de steun van World Horse Welfare een enquête ontworpen die door de paardensector kan worden ingevuld. Alle antwoorden zijn anoniem en zullen worden gebruikt om ons beter te informeren over de huidige situatie.

De antwoorden zullen worden geanalyseerd en meegenomen naar een paneldiscussie in samenwerking met World Horse Welfare, de International Grooms Association, onze aangesloten nationale federaties en internationale ruiterclub belanghebbenden om goed te bespreken en te overwegen hoe wij, als Europa’s paardensport gemeenschap, misbruik van trainingspraktijken kunnen bannen evenals elke notie dat dit acceptabel kan zijn in de hedendaagse sport. Dit is van vitaal belang om het vertrouwen met mensen binnen en buiten onze sport te versterken.

EEF-voorzitter Theo Ploegmakers: “Dit is een zeer belangrijke kwestie. Het paard staat centraal in alles wat we doen en de zorg voor het paard zou voor iedereen in onze sector de hoogste prioriteit moeten hebben. De recente gevallen waarin wangedrag thuis aan het licht is gekomen, zijn ongelooflijk verontrustend voor onze sport en buitengewoon schadelijk voor het vertrouwen dat we hebben opgebouwd bij het grote publiek. Het is van het grootste belang dat we nu de ernst van dit probleem inzien en onze nationale federaties steunen om hier actie tegen te ondernemen.”

Klik hier om de enquête in te vullen

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten