KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

Op woensdag stond voor zowel de dressuur- als de jumpincombinaties de eerste proef op het programma. De dressuuramazones, Larissa Pauluis en Flore De Winne, gingen van start met de Grand Prix, waarin Flore met 70.5% erg knap zevende werd tussen de wereldtop. En ook Larissa Pauluis vertegenwoordigde ons land met trots, zij scoorde 68.4% en werd daarmee twaalfde met First-Step Valentin.

De Winne Flore, BEL, Flynn FEI World Cup™ Finals Riyadh 2024 © Hippo Foto Media- Dirk Caremans 17/04/2024

Bij het vallen van de avond reden de jumpingruiters hun eerste wedstrijd van de wereldbekerfinale, een table C competitie over 1.60m, waarin Grégroy Wathelet en Pieter Devos erg aan elkaar gewaagd zijn. Zij worden respectievelijk 15e (klassering)en 17e.

Op donderdag stond er geen dressuur op het programma, maar de springruiters gingen wel weer aan de slag. Pieter Devos bleef met zijn jonge, zelfgefokte merrie Casual DV dubbel foutloos, bij Grégory ging er in de tweede ronde wel een balkje af. Pieter eindigt vierde in deze wedstrijd, Grégory zesde. Dit levert hen een voorlopige ex aequo 8e plaats op in het algemeen klassement;

Vrijdag was finaledag voor de dressuurruiters, zij kwamen aan de start van de Grand Prix Freestyle. Een kolfje naar de hand van Flore en Flynn, want zij rijden met een spectaculaire score van 76.139% de piste uit en klimmen in het uiteindelijke klassement naar plaats 6. Ook Larissa blijft constistent presteren en behaald 72.929%. Hiermee behoudt ze haar 12e plaats in het finale klassement.

Devos Pieter, BEL, Casual DV Z FEI World Cup™ Finals Riyadh 2024 © Hippo Foto – Dirk Caremans 17/04/2024

De jumpingruiters kwamen uiteindelijk zaterdag in de afsluitende finale over 2 rondes terug aan de start. Pieter Devos’ Casual kreeg twee springfouten in de eerste ronde, maar zette die meer dan recht door in de tweede ronde heel knap foutloos het parcours af te werken. Ace Of Hearts, de partner van Grégory voor deze wereldbekerfinale deed het in de eerste rond dan weer foutloos, maar kon de nul niet behouden in ronde twee en finishte met twaalf strafpunten.

Uiteindelijk finisht Pieter in het algemeen klassement op plaats 8, en Grégory op plaats 10.