KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

CDI Lier van start met de jeugdreeksen
Op 27 februari ging de grootste en tevens Belgische internationale indoor dressuurwedstrijd van start in het Azelhof te Lier. De eerste drie dagen stonden volledig in het teken van de jeugd. De meeste van de Belgische jeugdkampioenen waren dan ook present en voor enkele combinaties werd het een heuse medailleslag! Zo bemachtigde Amber Van Den Steen in de U25 categorie tweemaal zilver en eenmaal goud met Fame , en was er op dag 1 ook een mooie derde plek voor Anna Peeters en Harlekin bij de Juniors.
Klasseringen waren er verder ook nog voor Jette De Jong, Suraya Hendrikx, Helena Theeuwes, Liezel Everars, Clara Collard en Féline Verreet-De Booij.

Visser Tommy, BEL, Karma Begijnhoeve CDI Lier 2024 © Hippo Foto Media- Dirk Caremans 01/03/2024

Winst voor Tommie Visser: “Ik denk dat ze mijn beste paard gaat worden”
Na drie dagen voor de jeugd was het op vrijdag tijd voor de senioren. Maar liefst 41 combinaties namen deel aan de Prix St. Georges, waarin de Belgen oppermachtig bleken. Tommie Visser, die vorig jaar zijn Nederlandse nationaliteit verruilde voor de Belgische, reed de Desperado-dochter Karma Begijnhoeve naar de overwinning in de Prix St. Georges met 71,823%.
“Winnen is natuurlijk altijd leuk. Dit is de derde proef die ik met haar rijd, en de eerste keer internationaal. Ze deed het eigenlijk heel goed. Het is een prachtige omgeving hier, het is altijd afwachten hoe de paarden reageren, maar ze heeft het goed gedaan”, reageerde Tommie Visser enthousiast na afloop.

Succesvolle uitwisseling

“We hebben haar zelf gefokt. Rob reed haar eerst, maar we hebben gewisseld. Ik reed eerst Quinten en Rob reed Karma, en nu rijd ik Karma en Rob rijdt Quinten. Karma is een sensibele merrie en daar hou ik van. Dus toen dachten we aan ruilen. En het pakt heel goed uit, ik vind de merrie heel leuk”, lacht Rob. “Ze wordt dit jaar negen jaar. Ik ben haar thuis al wat verder aan het trainen. Ze doet eigenlijk alles van Grand Prix. Ik denk dat ze mijn beste paard gaat worden. Zondag rijd ik de kür, dat heb ik nog nooit met haar gedaan. Ik heb haar meegenomen voor de ervaring, dus ik ben heel benieuwd naar zondag. We gaan weer proberen een mooie proef te rijden”, besluit Rob.

Britten en Belgen op 2 en 3
De eerste starter van die dag was de Belgische Eline Borrey de Coninck, zij reed de 11-jarige Destano-zoon Dollars naar 70,912% en de derde plaats. Met een score van 71,265% werd de Britse Jessica Dunn tweede met haar Dan Its Carston (v. Durable)

Later op die dag plaatste ook Laureen Poncelet zich nog met een 10e plaats in de CDI3* GP.

Belgen aan zet in de Intermediaire I
Dag 2 ging van start met de Intermediaire I, waar we in de Top 5 maar liefst 3 Belgen terugvinden. Zilver was er voor Aure Spleeters, brons voor Eline Borrey-De Coninck en Domien Michiels volgde met Panthero Van de Vogelzang op 5.
In de Big Tour GP later op de dag was er nog net een klassering voor Larissa Pauluis en First-Step Valenting op de negende plaats.
Caroline Ulrici en Laureen Poncelet konden dan weer plaats 5 en 6e bemachtigen in dee Freestyle GP van de 3* reeks.

Belgische ruiters domineerden Lichte Tour kür
De laatste dag begon met een echt Belgisch feestje. De eerste vier plaatsen gingen naar Belgische ruiters, net als de zesde plaats. Het was Jorinde Verwimp die de overwinning pakte. “Ik ben heel blij, dit was de tweede internationale wedstrijd van dit paard en pas de vierde wedstrijd in totaal. Hij staat pas sinds september bij ons op stal en heeft nog niet veel wedstrijden gereden. Ik ben super blij met hoe hij hier heeft gepresteerd. Ik had echt het gevoel dat hij elke dag meer vertrouwen kreeg in de arena.”
De score van Jorinde Verwimp en Vicomte de Reyves was 73,575%, slechts 0,005% hoger dan Tommie Visser en Karma Begijnhoeve, die tweede werden. Rob van Puijenbroek en Quinten Begijnhoeve werden derde met een score van 73,415%.
Laurence Roos en Lore Vandeborne sloten CDI Lier af op zondagavond met een klassering op plaatsen 5 en 6 van de Big Tour CDI4* GP Freestyle to Music.

https://results.equi-score.be/event/2024/25563/en

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten