KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

In het Azelhof in Lier werd er gestreden voor de verschillende titels van Belgisch Kampioen bij de jeugd jumping.

Deel dit artikel met vrienden

Laure Tijskens en Navayo worden voor het vierde jaar op rij Belgisch Kampioen bij de pony’s!
In de finale bleef Isee Doem met Flore Du Fleury (Machno Carwyn) als enige dubbel foutloos. Laure Tijskens was de snelste, maar ze kreeg met de 14-jarige Navayo (Jerome Van de Vondelhoeve) één springfout.  In het klassement had deze fout voor Tijskens echter geen invloed. Na een  sterk parcours van drie foutloze omlopen wint de amazone voor de vierde maal het goud! Emiel Duchene met Pacific JS (Mercurius) won zilver, terwijl Emile Beke met Ella van 't Wezehof de bronzen medaille op zijn naam schreef.  Net buiten het podium strandden Xander Lamberts met Olily-V (Dynamite van het Hazelarenhoekje) op vier en Isee Doem met Flore Du Fleury (Machno Carwyn) op vijf.

Zo vader, zo zoon bij de junioren
Na het BK voor pony-combinaties was het tijd voor het Belgisch kampioenschap voor junioren. In de finale bleef enkel Kasper de Boeck foutloos. Uiteindelijk was het Mathieu Guery die mocht plaatsnemen op het hoogste trapje van het podium en een jaar lang Belgisch Kampioen Juniors wordt.

Mathieu Guery won de titel met Tender Dream Hero Z (Thunder vd Zuuthoeve). De zoon van Olympisch ruiter, Jérôme Guery wordt zo kampioen op exact dezelfde leeftijd als zijn vader voor hem.  Louis Lambrecht won zilver in het zadel van Liana D (Cabrio vd Heffinck). Seppe Wouters legde beslag op het brons met E-Ginton Z (Emerald van 't Ruytershof).  Yana Jansegers en Orlando Van de Afspanning (Karouzo van 't Kathof) strandden net buiten de top drie. De top vijf werd vervolledigd door Kasper de Boeck.

Spannend tot op het einde in de finale van de Young Riders
Bij de Young Riders ging Tristan Guisson met Naturelle van het Legitahof (v. Nabab de Reve) als leider van start, op de voet gevolgd door zijn zus, Aurelia Guisson. Bij aanvang van de tweede ronde stond Jules Van Hoydonck op de derde plaats met Minte vd Bisschop (v. Plot Blue) maar de scores lagen zo dicht bij elkaar dat zelfs een tijdfout de hele ranking door elkaar kon schudden.

Aaron Tijskens maakte ook nog kans op een podiumplek met een voorlopige vierde plaats in het klassement. Een foutloze ronde zou de top drie nog kunnen omgooien. Tijskens kon met Hurricane (v. Untouched) de nul behouden waardoor hij op dat moment enkel maar kon kijken en afwachten wat de concurrentie zou doen.

Van Hoydonck was de volgende starter. Een knappe nulronde zette hem voorlopig aan de leiding. Het lot van de familie Guisson lag daarna volledig in hun eigen handen. Aurelia mocht als volgende aantreden met No Limit vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve). Haar lukte het echter niet om alle balken in de lepels te laten. Een fout op hindernis vier maakte dat ze naar de vierde plaats in het klassement wegzakte. Ook voor Tristan leverde hindernis vier echter problemen op, een springfout maakte een einde aan de Belgische kampioenschapsdroom, en verwijst hem naar plaats twee op het podium.

Goud was er dus voor Jules van Hoydonck, gevolgd door Tristan Guisson en Aaron Tijskens. Aurelia Guisson eindigde net buiten het podium op de vierde plaats. Leon Brutsaert en Corleone Tour Vidale (v. Mylord Carthago) vervolledigden de top vijf.

Twee barrages beslissen over het podium van de Children
De laatste finale van het BK voor de jeugd was die voor Children. Bij aanvang van de finale, waren er drie leiders: Chloe Hoste (Perigrosso), Robin Vermeir (Copacabana of the Paddocks Z) en Clementine Lux (Cash de l'Ecuyer), allen met een totaal van 4 strafpunten, de eerste achtervolgers volgden met 12 strafpunten. In de eerste ronde bleven alle de combinaties foutloos, maar in de tweede ronde tikte Cash van Clementine Lux twee balken uit de lepels waardoor ze op gelijke hoogte kwam met Xander Lamberts (Opium van de Caloomeerchen) en Estelle van Tricht (Highlife 25). Dit betekende: twee barrages, eentje voor het goud en het zilver tussen Hoste en Vermeir en eentje voor het brons tussen Estelle Van Tricht, Xander Lamberts en Cémentine Lux.

Uiteindelijk kroonde Robin Vermeir zich tot de nieuwe kampioene bij de Children. In de barrage was ze de enige die de nul kon behouden. Haar tijd van 36,06 seconden leverde haar het goud op. Chloe Hoste en Perigrosso eindigden op de tweede plaats. Bij Chloé Hoste zorgde er miscommunicatie er uiteindelijk voor dat ze met een tijd van 52,79 seconden en vijf strafpunten finishte.  Op de derde plaats eindigde Clementine Lux. Zij bleef foutloos in de barrage om het brons en finishte in 41,39 seconden.

Estelle van Tricht (Highlife 25) en Xander Lamberts (Opium van de Caloomeerchen) vervolledigden de top vijf.

Alle resultaten vindt u hier.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten