KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Een eerste weekend voor de Wereldbeker mennen en de Belgische menners wisten goed van start te gaan!

Deel dit artikel met vrienden

De eerste wedstrijd van het Wereldbekerseizoen van de vierspannen zit erop. Boyd Exell (AUS) zette  het beste resultaat neer, IJsbrand Chardon (NED) werd tweede en Dries Degrieck (BEL) maakte het podium compleet.

Eerste Belg in de arena was Glenn Geerts (BEL). Hij reed een strakke, foutloze ronde en een tijd van 175,29.

Dries Degrieck (BEL) reed vervolgens een ronde uit het boekje. Hij reed aanvallend, scherp, vloeiend en vooral op de lange lijnen waren zijn groot galopperende paarden vliegensvlug. Hij liet alle ballen liggen en noteerde een tijd van 168,10 seconden. IJsbrand Chardon (NED) reed vervolgens een tijd van 172,02 en selecteerde zich daarmee, samen met Dries Degrieck, definitief voor de Drive-off. Boyd Exell was door zijn resultaat van gisteren de laatste starter van vandaag. Hij bleef iets meer dan 2,5 seconde sneller dan Dries Degrieck.

In de Drive-off ging IJsbrand Chardon als eerst van start. Na IJsbrand ging Dries Degrieck wederom vliegensvlug van start.  Met zijn tijd van 167,59 was hij uiteindelijk sneller dan IJsbrand, maar door de twee gevallen ballen moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

Al laatste starter wist Boyd Exell een geweldig snelle tijd van 158,76 seconden te noteren. Door de gevallen bal werden dat uiteindelijk 162,76 strafpunten, maar daarmee had hij alsnog zes strafpunten minder dan IJsbrand Chardon, de nummer twee. Het is de vierde keer dat Boyd Exell de wereldbekerwedstrijd van Lyon wint. Voor Glenn Geerts was er uiteindelijk een vierde plaats weggelegd.

Klik hier voor de resultaten

De volgende Wereldbekerwedstrijd staat volgende week gepland in Maastricht. Daar strijden Koos de Ronde, Mareike Harm, Michael Brauchle, Glenn Geerts en Georg von Stein voor de Wereldbekerpunten. Bram Chardon en Boyd Exell doen mee door middel van een Wild Card.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten