KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Tijdens de internationale wedstrijd in Zutendaal streden 7j voor de titel van Belgisch Kampioen.

Deel dit artikel met vrienden

Het Belgisch Kampioenschap Endurance voor 7-jarige paarden vond plaats op 12 augustus. Dit kampioenschap maakte deel uit van de CEI 1* 100km wedstrijd.
De nieuwe kampioen werd Marhabaan CG, gereden door Véronique Janssens. Marhabaan is een Anglo-Arabische merrie van Eddy Choffray, die vorig jaar al Belgisch kampioen bij de 6-jarige paarden was geworden met dezelfde ruiter.

De 2e plaats ging naar Eaunoire Lilikili, een merrie gereden door haar eigenaresse Patricia Guéret. Lilikili is een dochter van Hillkili de Prazilia en Kalua (v. Ibn Estasha), gefokt op de stoeterij van Eau Noire en ingeschreven in het Belgisch Arabisch stamboek.
Het podium werd compleet gemaakt door Gazala Coutillas, gereden door haar eigenaresse Clémentine Truffet. Gazala is een in Frankrijk geboren merrie, de dochter van Kanda’Haar en Rhea de la Nie (v. Melfik d’Alauze).

In totaal namen 6 paarden deel aan dit Belgisch kampioenschap.

We vermelden graag ook nog dat het ook een 7-jarige merrie was, Gassika d’Alauze, die samen met Marie Gattuso, de wedstrijd won die gereserveerd was voor junioren en Young riders over dezelfde afstand van 100 km. Gassika is geboren in Frankrijk op de stoeterij d’Alauze en is eigendom van Patrick en Marité Roussel-Van Haelen.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten