KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

De Belgische equipe, bestaande uit Jeroen Appelen, Frédéric Vernaet, Yves Vanderhasselt en Aaron Tijskens, heeft onder leiding van Fabienne Daigneux-Lange de Longines EEF Series Nations Cup gewonnen in Roeser, Luxemburg! Dankzij een dubbel foutloze ronde van zowel Vernaet als Vanderhasselt, iets waar slechts vier combinaties in totaal in slaagden, werd het op het einde een spannende barrage tussen België en het Ierse team. Het Ierse team kwam als eerste aan de beurt en eindigde met twee springfouten, wat de druk wat van de ketel haalde voor Jeroen Appelen, die de last op de schouders kreeg. Een vlekkeloze derde rit zorgde voor de Brabançonne op Luxemburgse bodem!

Dankzij deze overwinning is België ook zeker van deelname aan CSIO Deauville, de semi-finale van de Longines EEF-Series van 19 tot 23 juni.

Volledige uitslagen

Ook tijdens de Nations Cup in La Baule sprongen de Belgen naar de derde plaats! Duitsland bleek een maat te sterk en ging met de overwinning aan de haal. Voor eigen publiek strandde het Franse team op de tweede plaats.

Voor België was Wilm Vermeir met IQ van het Steentje (Toulon) de sterkhouder. Het duo bleef over beide omlopen foutloos!  Het was eveneens een blij weerzien met Quel Homme de Hus. In de eerste omloop tikte Guery nog één balk ongelukkig uit de lepels. Samen met de 18-jarige zoon van Quidam de Revel herstelde hij in de tweede ronde. Voor België kwamen verder Olivier Philippaerts met H&M Miro (Diamant de Semilly) en Niels Bruynseels met Origi vd Vosberg (Echo van ’t Spieveld) aan de start. Beide duo’s noteerden één springfout in elke omloop.

In de Grote Prijs op zondag werd Grégory knap derde, en voor Jérôme Guéry was de comeback van Quel Homme geslaagd met een achtste plaats!

Results

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten