KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

Domien Michiels en Intermezzo van het Meerdaalhof leverden een sprankelende persoonlijke prestatie en wonnen vandaag de voorlaatste etappe van de FEI Dressage World Cup™ 2023/2024 Western European League in Gothenburg, Zweden.

De 40-jarige ruiter en zijn 16-jarige zwarte ruin moesten zaterdag in de Grand Prix genoegen nemen met de tweede plaats, achter Maria von Essen en Invoice.

De Spaanse Borja Carrascosa en Sir Hubert NRW eindigden als derde voor een ander Belgisch paar, Alexa Fairchild en Mala Skala’s Hermes, die de vierde plaats pakten.

Negen kwalificatieplaatsen zijn beschikbaar voor atleten in deze serie voor de FEI Dressage World Cup™ Final 2024, die zal plaatsvinden in Riyad (KSA) van 16-20 april.

De Belgische Domien Michiels kon zijn vreugde niet verbergen toen hij vandaag de voorlaatste etappe van de FEI Dressage World Cup™ 2023/2024 Western European League series won in Göteborg, Zweden met zijn 16-jarige ruin Intermezzo van het Meerdaalhof.

De twee hebben samen een schat aan ervaring opgedaan tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokio, de Wereldkampioenschappen van 2022 en de laatste twee Europese Kampioenschappen. Maar in hun lange samenwerking hebben ze nog nooit een grote internationale titel gewonnen – tot nu.

“Dit is mijn eerste grote internationale overwinning, dus het is heel speciaal! Dit paard is ook het eerste dat ik in de Grand Prix heb gereden. Ik heb hem sinds hij vier jaar oud was, dus het is een heel speciale dag, het hoogtepunt van mijn carrière,” zei de 40-jarige uit Midden-België.

Michiels nam de leiding in de vijfde en laatste van de negen starters. Met een score van 78,300 bleef hij de rest van het veld ruim voor na een proef die het sterke partnerschap liet zien dat hij heeft opgebouwd met het paard dat hij Inter noemt. Hun vermogen om naadloos over te gaan van uitgestrekte galop naar evenwichtige pirouette illustreert het wederzijdse begrip dat ten grondslag ligt aan hun goede prestaties.

De gelukkigste atleet

De gelukkigste atleet van allemaal was winnaar Michiels, wiens persoonlijke beste resultaat met Intermezzo vandaag een hoogtepunt in zijn carrière was. Hij zei dat het resultaat te danken was aan de band die hij heeft met het paard dat hij al zo lang kent.

“Het gaat terug naar toen hij vier was, toen ik hem probeerde. Ik voelde iets speciaals in hem en ik dacht dat ik veel met hem kon doen, ik geloofde in hem,” legde hij uit. “Hij was niet erg expressief, maar soms heb je een speciale band. Er gebeurden veel onverwachte dingen, zoals de Olympische Spelen in Tokio en de Europese Kampioenschappen. Het is allemaal heel snel gegaan, maar het partnerschap is het belangrijkst. We begrijpen elkaar en ik heb vertrouwen in hem.

“Vandaag was hij een beetje bang toen hij de arena binnenkwam omdat het echt groot is en het geluid van alle mensen zo hard was, maar hij vertrouwde me op dat moment, we gingen naar binnen en ik wist dat hij alles voor me zou doen. Dat is waar het allemaal om draait,” zei de ruiter die een drukke fok-, trainings- en wedstrijdstal runt.

Hij geniet ervan om de paarden tijdens hun carrière te zien. “Ik vind het leuk om te zien hoe jonge paarden zich ontwikkelen van veulen tot Grand Prix-niveau. Ik vind het leuk om de ontwikkeling van een paard te zien, er een band mee op te bouwen en te zien wat er in de toekomst gebeurt,” legt hij uit.

Zijn ambitie is nu Olympisch. Zijn plan voor Intermezzo is om hem een goede rust te geven – “hij verdient het na vandaag! – en dan proberen een plaats te verdienen in het Belgische team in Parijs deze zomer.

“Dat is het doel en als het gebeurt, zal het gebeuren, maar ik ga geen druk op hem leggen. Als het niet lukt, gaan we samen naar een paar leuke wedstrijden, maar dit is mijn favoriet – Göteborg in Zweden is perfect,” zei hij.

De elfde en laatste etappe van de Western Europe League vindt over twee weken plaats in ‘s-Hertogenbosch, Nederland, dus mis geen hoefslag …..

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten