KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

Het Belgisch kampioenschap in Lier staat van 15 mei tot en met 19 mei garant voor mooie en spannende sport. De Belgische dressuursport zit immers enorm in de lift. Terwijl de top steeds breder wordt, neemt de kwaliteit van die topcombinaties steeds verder toe. Flore De Winne en Larissa Pauluis leverden onlangs in Riyadh nog het bewijs met hun zeer succesvolle deelname aan de Wereldbekerfinale.

Een groot en sterk deelnemersveld heeft zich aangemeld voor het Belgische kampioenschap in de Zware Tour. Larissa Pauluis won vorig jaar de titel met Flambeau (v. Ampère) en verdedigt nu de titel met haar WB-finalepaard First-Step Valentin (v. Vitalis). Ook Charlotte Defalque, winnares van het zilver vorig jaar, is van de partij met Botticelli, de Vivaldi-zoon waarmee zij vorig jaar op indrukwekkende wijze de kür op muziek won.

Maar veel ogen zullen gericht zijn op Flore De Winne met Flynn FRH (v. Fahrenheit). Vorig jaar eindigden zij op het BK nog als vijfde, maar na het geweldige indoorseizoen dat zij doormaakten vervult dit duo een favorietenrol. In de Wereldbekerkwalificatie in Mechelen behaalden zij een podiumplaats en in de Wereldbekerfinale eindigden zij te midden van de mondiale concurrentie als zesde.

Naast de rubrieken in de Grote Tour wordt er natuurlijk gestreden om de Belgische titels bij de pony’s, Children, Junioren, Young Riders, U25 en Kleine Tour. Eline Borrey De Coninck gaat in de Kleine Tour haar titel verdedigen met Haressel (v. Uphill). Laura Luyten pakte afgelopen jaar met J2l Lamborghini (v. Bravour B) de titel bij de U25 en is dit jaar ook weer van de partij in deze klasse. Jette de Jong rijdt bij de Young Riders mee met Heavenly Charming (v. Charmeur), waarmee zij afgelopen jaar ook al de beste was bij de Young Riders. De groei van de Belgische dressuursport blijkt ook uit de toename van het aantal deelnemers bij de Children. Afgelopen jaar deden er drie combinaties mee en nu strijden acht combinaties om de Belgische titel.

De Belgische kampioenschappen worden georganiseerd door Belgian Dressage Events, een organisatie die zich inzet voor de promotie van top-dressuursport in België. Het evenement vindt plaats op de schitterende locatie van de Azelhof in Lier. Er zijn wegwerkzaamheden op de Aarschotseweg, houd daar rekening mee als je naar Lier gaat.

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten