KBRSF veroordeelt mishandeling van pony

KBRSF betreurt en veroordeelt dit soort praktijken die regelrecht ingaan tegen haar normen en waarden.

Share this article with friends

De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie is uitermate geschokt door de pijnlijke beelden, die momenteel circuleren op sociale media, van een lesgever die een pony hardhandig en buitensporig aanpakt met een zweep in één van de Paardensport Vlaanderen clubs en dit zelfs in het bijzijn van jonge kinderen. Wij betreuren en veroordelen dergelijke praktijken ten zeerste. Ze gaan regelrecht in tegen de normen en waarden waar wij voor staan, en zoals we die uitdragen.

Het welzijn en het belang van onze paarden moet steeds voorop staan, op alle vlakken, waarbij de lesgever een absolute voorbeeldfunctie heeft, in de eerste plaats naar onze jongste paardenliefhebbers toe.

Het hardhandig en buitensporig straffen van een pony, zoals dat te zien is in het filmpje, kan niet gerechtvaardigd worden en kan onder geen enkel beding geaccepteerd worden. De omgang met en de training van de paarden moet steeds gebaseerd zijn op respect en vertrouwen, en moet gebeuren met vakkundigheid en het nodige geduld.

De betrokken club en de lesgever werden hierover al geïnterpelleerd door Paardensport Vlaanderen en ondertussen werd de interne procedure opgestart en worden verdere maatregelen in overleg met andere betrokken instanties getroffen.

Recent articles

There will be a maintenance to the FEI platforms between 29 February 2024 from 20:00 CET and 01 March 2024 at 00:00 CET.

Within this period, it will not be possible to register or make changes for international competitions.

We apologise for the inconvenience!

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten