KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

We hebben er lang naar uitgekeken, en velen onder ons hebben zich wel eens aan een  pronostiek gewaagd, maar nu is het eindelijk zover.  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal   Comité (BOIC) heeft in haar persconferentie van vandaag de Olympische selectie van de Belgische atleten in alle Olympische paardensportdisciplines bekend gemaakt. Tegelijkertijd verspreidde ook het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) haar selectie voor Parijs.

De procedure voor Olympische en Paralympische Spelen is zo dat de nationale federaties een voorstel van selectie bezorgen aan respectievelijk het BOIC en BPC. BOIC en BPC zijn verantwoordelijk voor de selectie en officiële bekendmaking van de Belgische atleten voor de Olympische en Paralympische Spelen.
Eind vorige week heeft KBRSF de selectievoorstellen doorgestuurd die gemaakt werden door de Team Managers uit de Olympische en Paralympische paardensportdisciplines, zijnde Peter Weinberg voor Jumping, Jeroen Van Lent voor Dressuur en Para-dressuur en Kai-Steffen Meier voor Eventing.

Vandaag kunnen de Olympische en Paralympische selecties officieel meegedeeld worden:

Voor Eventing koos Kai-Steffen Meier voor volgende combinaties:

 • Lara de Liedekerke en Origi (BWP, Indoctro x Darco, Johan Vankersschaever)
  Hooney d’Arville (SBS, Vigo d’Arsouilles x Jet Set du Rezidal, Larga SPRL & Five Star Eventers) en Hermione d’Arville (SBS, Birkhof’s Royaldik x Kashmir van Schuttershof, Larga SPRL & Five Star Eventers)  zijn haar eigen reservepaarden.
 • Karin Donckers en Leipheimer van ’t Verahof (BWP, Vigo d’Arsouilles x South Gale XX, Joris De Brabander)
 • Tine Magnus en Dia van het Lichterveld Z (ZANG, Diamant de Semilly x Canadian River, Kris Van Vaerenbergh)
 • Cyril Gavrilovic en Elmundo de Gasco (SF, Dollar de la Pierre x Baloubet du Rouet, Cyril Gavrilovic) vormen de meereizende reservecombinatie voor Parijs.

De eerste reserve die thuis wacht om eventueel in te vallen indien nodig, is Fletcha van’t Verahof (BWP, Vigo d’Arsouilles x South Gale XX, Joris De Brabander, Carl Bouckaert, Karin Donckers), het tweede paard van Karin Donckers.
Maarten Boon en Gravin van Cantos (KWPN, Maarten Boon en An Van Laethem) zijn de tweede reservecombinatie.

Ook bij de Belgische dressuurequipe zijn er geen grote verrassingen te vinden in de selectie:

 • Flore De Winne en Flynn FRH (Hann, Fahrenheit x Sir Oldenburg, Winhorses)
 • Domien Michiels en Intermezzo van het Meerdaalhof (BWP, Gribaldi x Balzflug, Marc Steeno)
 • Larissa Pauluis en Flambeau (KWPN, Ampere x Zeoliet, Caroline & Emmanuel Lepage)
  First-Step Valentin (WESTF, Vitalis x Fidermark, First-Step Horses & Caroline & Emmanuel Lepage) is haar eigen reservepaard voor deze Spelen
 • Charlotte Defalque en Botticelli (KWPN, Vivaldi x Koss, MF Defalque-Scohier) maken als meereizende reservecombinatie eveneens de trip naar Parijs

Amandine Prévost en Quaterdance (DSP, Quaterback x Expo’se, Amandine Prevost) werden aangeduid als eerste reservecombinatie, terwijl Laurence Roos en Fil Rouge, klaarstaan om indien nodig het team te vervoegen als 2e reserve.

Team Manager Peter Weinberg heeft gekozen om met volgend sterk jumpingteam aan de start van de Olympische Spelen te verschijnen:

 • Jérôme Guéry en Quel Homme de Hus (HOLST, Quidam de Revel x Candillo, Jérôme Guéry-Eden Farm- Alexander Oancea)
 • Gilles Thomas en Ermitage Kalone (SF, Catoki x Kannan, Joris Van Dijck)
 • Wilm Vermeir en IQ van het Steentje (BWP, Toulon x Kannan, Bert Vermeir)
 • Grégory Wathelet en Bond Jamesbond de Hay (SF, Diamant de Semilly x Kannan, Yves Bertholet, Jean- Luc L’Helgouarch, Grégory Wathelet) zijn er in Parijs bij als reservecombinatie voor het team, maar zullen sowieso wel tijdens de individuele proef aan de start komen. Welke van de drie andere combinaties niet in de individuele competitie zal starten, zal op een later tijdstip worden besproken en bepaald.

Pieter Devos en Casual DV Z (ZANG, Cornet Obolensky x Cicero Z, Devos Stables) staan als eerste reserve klaar om indien nodig nog af te reizen naar Parijs. De tweede reserve is Abdel Said, hij rekent op zijn trouwe merrie Bonne Amie (ESH, A Big Boy x Landfriese I, AS Trading).

Voor de Paralympische Spelen, die in september zullen plaatsvinden, opteert Team Manager Jeroen Van Lent voor een zeer ervaren team, dat zal bestaan uit:

 • Manon Claeys en Katharina Sollenburg (KWPN, Electron Sollenburg x Jazz, Philippe Claeys en Ingrid Thilleman)
 • Michèle George en Best of 8 (HANN, Bonifatius x Maurice, Michèle George)
 • Barbara Minneci en Stuart (OLDBG, Sir Donnerhall x Diamond Hit, Claude Thibaut de Maisieres)
 • Kevin Van Ham en Eros van ons Heem (KWPN, Johnson x Ferro, Kevin Van Ham en Jefrey Teunkens)

De eerste reservecombinatie die werd aangeduid is Emma Vercammen met Fibonnaci Ballante (OLDBG, Fidertanz x Rubinstein I, Jessica Verschueren en Kevin Storms) en als tweede reserve staat Charlotte Couckuyt klaar met Picador van het Leiedal (BWP, Arezzo x Ksar-Sitte, Charlotte en Gino Couckuyt en Kaat Desmet).

Met het Facebook- en Instagramkanaal van Equifans volgen we de Spelen op de voet, en houden we u op de hoogte van alle gebeurtenissen.

We wensen onze atleten en hun entourage een vlotte aanloop naar, en heel veel succes tijdens de Spelen!

Be Belgian, and spectacular!

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten