KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

In een wedstrijd die even onvoorspelbaar als spannend was, kwam Ierland uiteindelijk als beste uit de bus met een uitmuntende teamprestatie tijdens de tweede ronde van de Longines League of Nations™ in het World Equestrian Centre in Ocala, Florida (VS), terwijl Zwitserland als tweede eindigde voor de Amerikaanse gastheren op de derde plaats.

De 10 beste teams ter wereld strijden tijdens vier kwalificatiewedstrijden om de acht plaatsen die begin oktober beschikbaar zijn tijdens de finale in Barcelona (ESP). Met de Olympische Spelen van Parijs 2024 om de hoek waren ze er allemaal op uit om indruk te maken, en toen negen van de 10 eerste combinaties foutloos over het 12 hindernissen tellende parcours van Alan Wade sprongen, leek het een zeer gelijk opgaande wedstrijd te worden.

Maar toen begonnen de verrassingen zich te ontvouwen, met de Olympische en Wereldkampioenen van Zweden die samen met de Britten de tweede ronde misten. De Nederlanders, de Ieren en de USA slaagden erin de nulscore te behouden. Belgïe ging de tweede ronde in met 4 strafpunten, na een balkje voor Pieter Devos en de jammere eliminatie van Gregory Wathelet.

Het nieuwe format, met slechts drie van de vier teamleden die terugkeerden voor ronde twee waarin elke score zou tellen, zorgde opnieuw voor veel drama en spanning.
Uiteindelijk zakten de Belgen, die na de eerste ronde op de vierde plaats stonden met slechts vier fouten, naar de zevende plaats toen Niels Bruynseels’ Delux van T&L uitweek op de voorlaatste smalle verticaal vlakbij de in-gate en zo 21 strafpunten opliep.

De volgende stop in de serie is de derde etappe in St Gallen (SUI) op 31 mei.

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten