KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

Op vrijdag en zaterdag stonden tijdens de CSIO voor de jumpingjeugd in Compiègne, de landenwedstrijden op het programma.

Team Young Riders

Voor België hadden in de Young riders categorie Leon Brutsaert, Yana Jansegers, Mathieu Guéry en Evelyne Putters hun paarden gezadeld. Leon bleek de sterkhouder van het team en had in het zadel van On Time van de Elshoeve (Thunder vd Zuuthoeve) geen enkele springfout. Hun sterke prestatie leverde het duo individueel de vijfde plaats op. De op een na beste was Guery met Callac de Cyrmanol (Quintago I). Zij landden individueel op zes. Yana Jansegers en Orlando vd Afspanning (Kartouzo van’t Kathof) konden de tweede ronde foutloos afwerken en Evelyne Putters en Oberon Vdh (Thunder vd Zuuthoeve) bleven in de eerste ronde foutloos.

Met een totaal van zes strafpunten eindigde het Belgische team op twee. De zege ging naar Frankrijk met slechts vier strafpunten. Denemarken won het brons.

Team Children

En ook op zaterdag was er zilver voor België. Deze keer behaalden de Belgische Children een zilveren medaille in de Nations Cup van Compiègne over een hoogte van 1m25. De Children kregen een pittig basisparcours voorgeschoteld: geen enkel team slaagde erin om de nul over de hele lijn te behouden. De Belgische Children eindigden op een totaal van 8 strafpunten met Jérôme Denutte als absolute sterkhouder. Hij slaagde erin om met Umour Noir de Crann dubbel foutloos te blijven.

Maurice Riquiere was met Casino Royal van de Hunters als tweede aan zet. In de eerste ronde slaagde het duo erin om de nul te behouden, in de tweede ronde tikten ze helaas één hindernis uit de lepels. Ella Bomeré en Iwatch van’t Ameldonk Z kregen in elke ronde één springfout achter hun naam. Robin Vermeir, de laatste ruiter die voor de Children mocht aantreden, reed met Copacabana of the Paddocks Z een mooie nulronde in 69,37 seconden. In de tweede ronde kreeg Robin echter af te rekenen met wat pech en zorgde zij voor het schrapresultaat.

België werd ex aequo tweede met Italië en Groot-Brittanië. De overwinning was voor de Ieren. 

Belgisch overwicht in de Young Riders GP

Het weekend werd afgesloten met de Grand Prix voor Young Riders. 52 combinaties kwamen aan de start van dit pittige basisparcours en slechts vijf combinaties hielden het foutloos, waaronder ook twee Belgische combinaties. Het waren ook uiteindelijk die twee Belgische combinaties die het goud en het zilver in de wacht konden slepen. Evelyne Putters en Oberon VDH (v. Thunder vd Zuuthoeve) sprongen naar het goud. Zij waren de enige die ook in de barrage de nul op het scorebord konden houden. Het duo finishte in 45,35 seconden. 

De snelste tijd kwam van Mathieu Guery. Hij reed de 12-jarige Calla de Cyrmanol (v. Quintago I) in 40,92 seconden naar de eindmeet maar tikte hierbij ook één balk uit de lepels. Door deze springfout moest Guery vrede nemen met de tweede plaats.

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten