KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Historische dag voor de Belgische paardensport want naast jumping en eventing weet ook dressuur zich te plaatsen met een ploeg voor de Olympische Spelen van Parijs.

Share this article with friends

Op het EK in Riesenbeck stonden vandaag nog 3 olympische tickets op het spel voor de dressuurteams die er aan de slag waren. Met een achtste plaats in het landenklassement kon Team België zich plaatsen, samen met Oostenrijk en Spanje. Dit ticket zorgt ervoor dat voor België alle Olympische en Paralympische disciplines aan de bak kunnen op de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Voor Flore de Winne was het de eerste keer op een Europees Kampioenschap bij de Senioren.  Op Flynn FRH (v. Tannenhof’s Fahrenheit), reed ze als eerste Belgische aan de start, meteen een knappe proef die werd beloond met 70,404%.

Met die score deed ze net iets beter dan Domien Michiels. In het zadel van Intermezzo van het Meerdaalhof (v. IPS Gribaldi)  eindigde hij met 69,068% op het scorebord.

Beste Belgische aan het werk was Larissa Pauluis. Op Flambeau (v. Ampere) overtuigde ze met een knappe proef, waardoor het duo eindigde met een totaal van 73,106%. Charlotte Defalque kreeg met Botticelli (v. Vivaldi) een totaal van 71,072% en was daarmee de tweede beste van het team.

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten