KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

Op het Europees Kampioenschap Jumping voor de jeugd stond gisteren de Individuele Finale voor de Children categorie gepland.
Voor België mochten Chloé Hoste, Estelle Van Tricht en Clémentine Lux aantreden om een kans te maken op de Europese titel. Met het team eindigden ze knap vierde, en ook in de individuele finale over twee ronden, zetten Estelle en Chloé een knap resultaat neer. Uiteindelijk eindigen zij respectievelijk op plaatsen 10 met een score van 0-4-0-4 en 24 met 0-4-4-8. Maar Clémentine Lux, die over de gehele wedstrijd de nulscore kon behouden, reed in de barrage met vijf de allersnelste tijd, en mag zich het komende jaar Europees Kampioene Jumping noemen!

Vanochtend stond voor het Belgisch team dan de laatste individuele finale op het programma. Bij de Young riders mochten Jules Van Hoydonck, Tristan Guisson en Mathieu Bourdheaud’hui aantreden. In de eerste ronde kregen alle drie de Belgische ruiters 4 punten aangerekend. Tristan besliste niet meer te starten in de tweede ronde, Mathieu sprong 6 punten bij mekaar en Jules Van Hoydonck hield het foutloos, waardoor hij dit kampioenschap kan eindigen met een mooie en welverdiende vijfde plaats.

Bij de juniors was Mathieu Guéry de beste Belg. Hij strandt op plaats 40. Aangezien enkel de eerste 30 ruiters doorstoten naar de finale, komt er dus geen Belg aan de start in de Juniors finale vanmiddag.

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten