KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

Een uitdagend Cross-Country parcours betekende dat de FEI Eventing Nations Cup™ in Lignières (FRA) nooit zou eindigen op dressuurscores. De goede prestaties van het Belgische team in beide springfasen bezorgden hen hun eerste Nations Cup-overwinning van het seizoen in de voorlaatste etappe van de FEI Eventing Nations Cup™ op Franse bodem.

Ze eindigden op een score van 143,9 nadat drie van de vier ruiters dubbel foutloos waren gebleven in de spring- en crosscountryfasen. De andere twee deelnemende teams waren Groot-Brittannië en Frankrijk, maar zij bleven ver achter op respectievelijk de tweede en derde plaats met scores van 1084.90 en 1108.60, nadat beide teams elk twee ruiters verloren door eliminaties of terugtrekkingen.

Team België steeg van de laatste plaats in de dressuur naar de tweede plaats na het springen en rondde het af met een overwinning na drie solide Cross-Country prestaties op dit veeleisende parcours.
Dit was vooral indrukwekkend omdat het meest ervaren teamlid Lara de Liedekerke-Meier werd uitgeschakeld op haar merrie Hooney D’Arville, terwijl Steppe Vilain de beste van de Belgen was op Kawa de la Cour Z, met een individuele derde plaats. Ze eindigden met een dubbel foutloos en slechts 12 strafpunten en lijken een veelbelovende combinatie voor de toekomst.

Sense Vervaecke sprong dubbel foutloos met de 13-jarige merrie Google Van Alsingen waarmee hij deelnam aan verschillende FEI Europese Kampioenschappen. Het duo had 14,8 tijdfouten in de Cross-Country. Wouter de Cleene met de 14-jarige Holsteiner merrie Quintera maakte het Belgische kwartet compleet. Ze zetten een solide prestatie neer en bleven foutloos in beide fasen met 19,2 tijdfouten in de Cross-Country.

Voormalig Olympiër Kai-Steffen Meier is de Team Manager van het Belgische team en vatte de prestaties van zijn team samen:

“Het was een zeer sterk Cross-Country parcours en de grond was een factor door de regen. Na een goede en solide Dressuur en Springen prestatie, ben ik natuurlijk blij met drie foutloze rondes in de Cross-Country. Dat we hiermee bovenaan het podium stonden, is de kers op de taart.”

De Nations Cup Series verhuist nu naar Nederland, waar het prestigieuze Boekelo van 10 tot 13 oktober opnieuw gastheer is voor de finale van deze populaire serie, die wordt verreden als een viersterrenwedstrijd met een lang format. Ondanks een teleurstellende ervaring op hun thuisevenement blijft Frankrijk de algemene ranglijst aanvoeren met 370 punten.

VOLLEDIGE RESULTATEN

 © FEI/ Libby Law Photography

Recente artikels