KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Op de laatste dag van het wereldkampioenschap behalen de Belgische ruiters nog verschillende medailles.

Deel dit artikel met vrienden

Laatste wedstrijddag van het WK in Herning, maar zeker niet de minste. Vandaag stonden voor de Pararuiters de freestyle proeven in de verschillende graden op het programma, terwijl de top 25 van de jumpingruiters de individuele finale van het Wereldkampioenschap reden.

Nadat ze donderdag de wereldtitel individueel had veroverd , was  het ook vandaag weer Michèle George die iedereen omver  blies in de freestyle , met een prachtige proef  die haar een  4e wereldtitel oplevert, en een tweede in dus in dit kampioenschap. Op ongenaakbare wijze verzamelde ze een score van 82.860 procent met haar merrie Best of 8 .

Daarmee deed ze meer dan 2 procent beter dan de Nederlandse combinatie Frank Hosmar/Alphaville N.O.P., die voor hun proef 80.775 procent kregen. Het brons was voor het Britse koppel Sophie Wells/Don Cara M (79.255 %).

België sluit het WK in Herning zo af met 2 gouden medailles voor Michèle George en een zilveren plak voor jumpingruiter Jérôme Guery.

Deze laatste bleef in de 2 finalerondes immers, net zoals alle voorgaande manches foutloos en moest enkel de Zweed Henrik von Eckermann voor zich dulden.

Stijlrijk en foutloos, zo werkte Jérôme Guery zijn twee finalerondes vandaag af met zijn 16-jarige hengst Quel Homme de Hus.

Jérôme Guery is nog maar de 3e Belg die het individuele WK-podium haalt. Jos Lansink veroverde in 2006 in Aken de wereldtitel met Cavalor Cumano, 4 jaar later deed Philippe Le Jeune hem dat voor in de VS met Vigo d’Arsouilles.

Met Nicola Philippaerts stond er trouwens nog een 2e Belg in de finalerondes.  In de laatste finaleronde stootte hij met zijn 12-jarige merrie Katanga van het Dingeshof nog een balk en behaalde uiteindelijk de 8e plek.

In de paradressuur werd ook in Graad IV de freestyleproef gereden. Manon Claeys kwalificeerde zich  eergisteren voor deze kür op muziek en werd zevende met 71,825%.  In dezelfde graad als Michèle George behaalden Kevin Van Ham en Eros van ons Heem eveneens de zevende plaats met 71,290%

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten