KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

Quadrille, een vooraanstaande organisatie in de paardensport, kondigt aan opnieuw een prestigieuze Paralympische Dressuurwedstrijd te organiseren in aanloop naar de Paralympische Spelen. Het evenement zal plaatsvinden van vrijdag 19 april tot en met zondag 21 april in de Veldloopstraat 11 te 8790 Waregem. Deze driedaagse wordt een showcase van buitengewone vaardigheden en vastberadenheid van para-dressuurruiters.

Para-dressuurruiters van overal ter wereld

Op de Paralympische Dressuurwedstrijd zullen de meest getalenteerde para-dressuurruiters van overal ter wereld samenkomen in een competitie om te strijden voor een plaats op de Paralympische Spelen. Deze competitie zal niet alleen hun atletische vermogen vieren, maar ook hun inspirerende verhalen en doorzettingsvermogen in de sport. Quadrille wil met het organiseren van dit bijdragen aan de groeiende erkenning van parasporten.

De weg naar Parijs

Deze dressuurwedstrijd zal een cruciale rol spelen in het bepalen van de selectie van atleten die hun land gaan vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen. Quadrille staat klaar om een professioneel georganiseerd en stimulerend platform te bieden.  Daar kunnen atleten hun vaardigheden demonstreren en hun prestaties kunnen verbeteren ter voorbereiding op de Paralympische Spelen. Quadrille nodigt paardensportliefhebbers en gemeenschapsleden uit om dit evenement bij te wonen en de atleten zo te ondersteunen op hun reis naar de Paralympische Spelen. “Dit evenement belooft een inspirerende ervaring te zijn die de vastberadenheid en het talent van para-sporters viert”, zegt Aurélie Vander Cruyssen, een van de studenten en recreatief ruiter.

Bon appétit à Paris

Naast de wedstrijden organiseren studenten van de opleiding Eventmanagement aan hogeschool VIVES een thema-barbecue op zaterdagavond. “We maken van de vip-tent een gezellige Parijse bistro om op een subtiele manier de aanwezige mensen al klaar te stomen voor de paralympische spelen deze zomer. We kijken er alvast naar uit om ruiters, entourage en bezoekers te mogen ontvangen”, zegt Jelle Meersschaut, een van de studenten. Deze barbecue biedt de perfecte gelegenheid voor deelnemers en toeschouwers om te ontspannen en te genieten van een maaltijd na een dag vol actie. Om deel te nemen aan de barbecue, wordt vriendelijk verzocht om zich vooraf in te schrijven. Dit kan door vóór maandag 15 april een mail te sturen naar quadrille@gmail.com.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten