Opnieuw podiumplek voor de Belgen tijdens CSIO5* Barcelona – Nations Cup Finale

De Belgische springduivels werden derde in de sterk bezette finale.

Deel dit artikel met vrienden

Nadat Team België zich op donderdag, mede dankzij sterkhouders Wilm Vermeir en IQ van het Steentje, kon plaatsen voor de grote finale, kwamen onze Belgen als vierde land aan de start van die finale op zondag.

Niels Bruynseels (Delux van T&L) en Koen Vereecke ( Lector Vd Bisschop) reden beiden een sterke rit in het zwaar gebouwde parcours, maar moesten toch genoegen nemen met een score van 8 punten achter hun naam.  Wilm Vermeir deed ook op zondag wat van hem werd verwacht, en loodste IQ foutloos door de finale. Alles stond of viel dan met het resultaat van Grégory Wathelet, die als laatste starter voor België het hoofd koel hield, en met Bond Jamesbond De Hay ook alle balken in de lepels liet!

Uiteindelijk was het brons voor België, na winnaar Duitsland en nummer twee, Frankrijk. Brazilië en USA streden voor een ticket voor Parijs. Uiteindelijk was het Brazilië die dit ticket kon bemachtigen.

Alle resultaten vindt u hier.

Recente artikels

Er zal een onderhoud aan de FEI platformen plaatsvinden tussen 29 februari 2024 vanaf 20:00 CET en 01 maart 2024 om 00:00 CET.

Binnen deze periode zal het niet mogelijk zijn om in te schrijven of wijzigingen aan te brengen voor internationale wedstrijden.

Onze excuses voor het ongemak!

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten