KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

De ploeg van Peter Weinberg bestaande uit Nicola, Gregory, Olivier en Wilm wist het zilver te bemachtigen.

Deel dit artikel met vrienden

Nadat ze er vorig jaar met de overwinning aan de haal gingen, kwam het  Belgische team als titelverdediger aan de start van de Rolex Nations Cup in La Baule, Frankrijk.

De Belgische sterkhouder tijdens deze landencompetitie waren ongetwijfeld het  ongelofelijk sterke duo Wilm Vermeir en Iq van het Steentje (v. Toulon) Zij hielden hij als enige een dubbele nulscore. Individueel leverde hen dat een derde plaats op!

Zowel Nicola Philippaerts, die voor België als eerste ruiter aan de start kwam, als voor onze laatste man, Gregory Wathelet, sprokkelden in de eerste ronde een balk, maar bleven in ronde 2 foutloos met Katanga v/h Dingeshof (v. Cardento) en Nevados S (v. Calvados Z). Dankzij deze nulrondes was er voor Gregory individueel een achtste en voor Nicola een negende plaats weeggeelegd.  Olivier Philippaers rekende op de elfjarige H&M Miro (v. Diamant de Semilly) voor deze proef en kwam in beide rondes met een springfout buiten.

Met een totaal van acht strafpunten kwam het  Belgische team, samen met Brazilië en Zweden uit op de eerste plaats na ronde twee.  Zodoende mochten onze landgenoten nog een laatste keer de piste betreden voor de barrage, waar ze het opnamen tegen Brazilië en Zweden. Uiteindelijk was het Wilm Vermeir die IQ magistraal nog een derde keer foutloos rondreed voor België. Met enkele seconden verschil werd het uiteindelijk Brazilië die België van een tweede opeenvolgende titel in La Baule hield!

Voor Zweden kwam Henrik von Eckermann nog in actie tijdens de barrage. Hij tikte een balk uit de lepels, waardoor Zweden met het brons naar huis gestuurd werd.

Uitslag Nations Cup

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten