KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

Hoogstwaarschijnlijk zag u het al wel ergens voorbijkomen in de media, op facebook, in uw mailbox…

De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie,  in samenwerking met LEWB en Paardensport Vlaanderen, en gesteund door FEI, organiseert over minder dan 2 weken het allereerste Belgische paardensportforum, Equiforum 2024.

Waarom ?

Een eerste uitgangspunt is het kunnen bieden van discussiemogelijkheid aan de paardensportgemeenschap en daarnaast het verbinden van het Belgische sportnetwerk voor de ontwikkeling en promotie van de paardensport.

Hierdoor hopen we prestatieverbetering mogelijk te maken voor de  hele paardensportgemeenschap, sportleiderschap te verbeteren en nieuwe onderwerpen voor te stellen, en discussies te openen. Dit alles met het uiteindelijke doel om de passie voor onze sport te delen en nog meer te laten groeien. Want voor onze sport willen we de uitdagingen aan gaan waar de hele sportindustrie voor staat en er samen oplossingen voor vinden.

Het Equiforum Belgium 2024 zal het eerste zijn van hopelijk een lange reeks aan jaarlijkse bijeenkomsten voor de hele paardensportsector, gaande van clubs tot internationale atleten, van organisatoren tot fokkers, grooms tot eigenaars enz.

De verschillende sessies worden gegroepeerd op één dag,  woensdag 21 februari 2024 van 09:30 tot 18:15. Equiforum Belgium 2024 gaat door in Kinepolis Brussel. Er worden om en bij de 250 à 300 deelnemers verwacht, die in het nederlands en frans zullen verwelkomd worden door moderatoren Karl Vannieuwkerke en Dominique Monami. Speciaal voor alle aanwezigen werd ook een Event-app in het leven geroepen, waar alle informatie makkelijk kan in worden teruggevonden.

De onderwerpen die tijdens dit eerste Equiforum aan bod zullen komen, zijn de volgende:

  1. Wedstrijdstandaarden
  2. Ethiek en respect voor het paard
  3. Jeugd en toekomst & Een stem voor grooms
  4. Technologie en IT-oplossingen voor de paardensport

 

Voor deze sessies werden nationale en internationale experten in de materie uitgenodigd. Inspirerende sprekers zoals FEI-Voorzitter Ingmar De Vos, BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive, FEI-dierenarts Charles Trolliet en nog vele anderen zullen ervoor zorgen, dat u het volgende Equiforum met stip zal willen aanduiden in uw agenda.

Meer informatie over de onderwerpen en de sprekers vindt u op onze Facebookpagina.  Contacteer ons zeker ook voor uw uitnodiging!

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten