KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Op de Algemene Vergadering van de IJRC te Genève stond de verkiezing van een nieuwe voorzitter op het programma.

Deel dit artikel met vrienden

Afgelopen weekend hield de IJRC haar jaarlijkse bijeenkomst, voorgezeten door Eleonora Ottaviani, in een drukbezochte zaal van het Marriott Hotel in Genève. Veel van de belanghebbenden van de internationale springsport erkennen deze vergadering als een stabiel referentiepunt voor de ontwikkeling en het bestuur van de sport. Veel belangrijke taken stonden centraal, zeker gezien het feit dat de bijeenkomst aan het einde van het seizoen komt en slechts twee weken na de Algemene Vergadering van de FEI in Mexico City.

De jaarvergadering van de IJRC in 2023 had ook de vernieuwing van het voorzitterschap en bestuur van de IJRC op het programma staan.

De vertrekkende voorzitter Kevin Staut opende de werksessie en gaf de fakkel door aan ‘collega’ François Mathy jr, die gekozen werd door de leden.

In het nieuwe IJRC-bestuur zullen daarnaast ook zetelen:  Steve Guerdat, Michael Duffy, Richard Vogel, Ludger Beerbaum, Rodrigo Pessoa, Emilio Bicocchi, Kevin Staut en een Amerikaanse vertegenwoordiger die zal worden gekozen door de North American Riders Club.

Onder de meest gevoelige onderwerpen die naar voren werden gebracht door de ruiters voor wie de IJRC een betrouwbaar kanaal is voor analyse en vergelijking, behandelde de vergadering het probleem van de minimumprijzen bij 1-sterren wedstrijden, inschrijvingen en extra kosten, de problemen van de voortdurende updates van de FEI TackApp (de FEI-applicatie die informatie geeft over toegestane en verboden uitrusting, uitrusting en kleding bij FEI-wedstrijden), de nieuwe regels die worden opgelegd door het FEI-reglement over de eliminatie van paarden, en het criterium voor de toewijzing van rankingpunten.

Een ander onderwerp dat luid en duidelijk naar voren kwam tijdens de vergadering is de noodzaak voor ruiters om proactiever te worden in hun contacten met hun federaties, zodat hun verzoeken krachtiger worden ontvangen en een instrument worden, binnen de instellingen, voor veranderingen die nodig zijn om de sport te verbeteren.

Een herziening van de ranglijsten is een ander punt van zorg, vooral met betrekking tot de criteria voor het toekennen van punten, die tot nu toe plaatsvond volgens een systeem dat gebaseerd was op een sport die voortdurend veranderde en die qua organisatie heel anders is dan de sport die vandaag bestaat en morgen zal bestaan.

Foto: François Mathy JR IJRC President, Eleonora Ottaviani IJRC Directeur, Ludger Beerbaum en Richard Vogel IJRC Bestuursleden (©IJRC/F.Petroni)

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten