KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

Van 3 tot 7 april ging de eerste landenwedstrijd voor de jeugd door in Opglabbeek. Onze Belgen presteerden uitmuntend en wonnen 3 gouden medailles en één bronzen medaille.

Op donderdag begon het CSIO met een uitstekende start voor de Children. Het team van Ella Bomeré, Jérôme Denutte, Jitske van den Eynde en Robin Vermeir eindigde met een nulscore na twee rondes. Dit leverde België een duidelijke overwinning op voor Polen en Zweden, die met 10 punten op de tweede plaats eindigden.

Later in de namiddag ging de CSIO Young Riders door. Het team van Mathieu Bourdeaud’Hui, Aurélia Guisson, Evelyne Putters en Leon Brutsaert had 12 punten na de eerste ronde, maar zette een uitstekende tweede ronde neer waarin geen extra strafpunten werden genoteerd. Hierdoor kwam België als beste uit de strijd met 12 punten, voor Nederland met 21 punten en Duitsland met 37 punten.

Op vrijdag waren de pony’s aan de beurt. Het ponyteam bestond uit Marthe-Louize Dieu, Elise Thirion, Emile Beke en Robin Vermeir. Ondanks een fantastische, dubbele foutloze ronde van het ervaren duo Robin-Kristal Sparkle, scoorde België een totaal van 28 punten na de twee rondes. Daarmee eindigden ze op een gedeelde derde plaats met Nederland, achter Ierland dat won met 4 punten en Zweden dat tweede werd met 21 punten.

Het laatste team aan de start was dat van de Juniors, gevormd door Louis Lambrecht, Paris Vandousseleare, Jules Denutte en Seppe Wouters. Onze jonge Belgen zetten opnieuw een uitzonderlijke prestatie neer! Het team scoorde geen enkel strafpunt, waardoor ze met ruime voorsprong wonnen vóór Ierland, tweede met 12 punten, en Nederland op de derde plaats.

Dit is een veelbelovende start voor Filip Lacus, die in Opglabbeek voor de allereerste keer aantrad als Chef d’équipe voor de vier jeugdteams.

Alle resultaten: https://online.equipe.com/shows/61335

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten