KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Het Europees kampioenschap pony’s in Frankrijk zorgt voor meerdere medailles. De dressuurploeg is de grote slokkop.

Deel dit artikel met vrienden

Nadat ze eerder samen met het team brons behaalde, en ook individueel de bronzen medaille mocht omhangen, schakelde Liezel Everars vandaag nog een versnelling hoger. Tijdens een knappe freestyle danste zij met FS Capelli di Niro naar een ongelofelijke 80.150%, wat haar uiteindelijk de zilveren medaille in de freestyle opleverde.

Ook voor de eventingruiters stond de finale proef, de jumping, vandaag op het programma. Met enkele mooie parcours kon de Belgische ploeg de zevende plaats behalen. Na een mooie cross gisteren en een nette springproef vandaag, plaatste Marie-Joelle Goeminne, die als individuele ruiter voor België van start ging, zich met Tullaree Ruby Tuesday knap negende in het eindklassement.

Het laatste EK dat vandaag werd afgewerkt, was dat van de jumpingpony’s. Voor België kwamen de vier resterende combinaties allemaal aan de start. Robin Vermeir ging de finale in met een clean sheet, maar na de eerste ronde vandaag, kwam er een 4 achter haar naam na een springfout. Nadat enkel 1 Ierse ruiter de nul kon houden over het gehele kampioenschap, moest er dus gevochten worden om de zilveren en bronzen medaille. Robin Vermeir nam het in de jump-off op tegen de Zweedse Ellen Hammarstrom en de Ierse Kian Dore. Na vier springfouten in deze barrage werd Robin naar plaats vier verwezen, en miste dus net het podium na een fantastisch EK.

Alle resultaten vindt u hier.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten