KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Deel dit artikel met vrienden

Een nieuwe naam werd toegevoegd aan de FEI Driving World Cup™ hall of fame toen Dries Degrieck uit België de beste overwinning uit zijn carrière behaalde voor een volle tribune tijdens de 26e Partner Pferd in Leipzig (GER). Na een super tweede plaats op vrijdagavond laat in de openingswedstrijd, gingen hij en zijn paarden zondag nog een stapje verder en wonnen wedstrijd twee in de achtste en laatste etappe van de 2023-24 series. Het resultaat leverde hem tien rankingpunten op en verzekerde hem van een plaats in de finale in Bordeaux (FRA) begin februari.

Dit weekend kwam alles samen voor de 28-jarige Belgische hoefsmid en zijn vier KWPN-paarden. Na een snelle, foutloze eerste ronde op vrijdag stond hij in de top drie en veroverde hij een plaats in de drive-off waar hij gezelschap kreeg van regerend kampioen Boyd Exell (AUS) en voormalig kampioen Ijsbrand Chardon (NED). Dries hield het hoofd koel tegen de twee titanen en dankzij zijn precieze teugelvoering kon hij nauwkeurige routes door de hindernissen en kegels sturen, terwijl hij ook waardevolle seconden won op de langere, lopende secties in het eerste deel van het parcours. Met enkel een late bal en een snelle tijd, werd hij tweede achter Boyd.

Maar toen het er zondag echt op aankwam, was alles in het voordeel van de Belg, want hij produceerde opnieuw een snelle eerste ronde – alleen op tijd verslagen door Bram Chardon (NED) – om opnieuw in de top drie te eindigen. Ongeloof overheerste toen de normaal gesproken ontembare Boyd Exell, die als laatste ging na een nadrukkelijke overwinning op vrijdagavond, een element aan zijn tijd toevoegde waardoor hij naar de vierde plaats zakte en niet meer in aanmerking kwam voor de drive-off. Dat betekende dat Dries en Bram gezelschap kregen van Koos de Ronde (NED), die vrijdag vierde was geworden.

In de laatste krachtmeting ging Koos als eerste de arena in en klokte 167,58 seconden, maar met 2 fouten kwam hij op een totaal van 175,58, waardoor Dries en Bram wat ruimte kregen. Vervolgens vlogen de krachtige en fitte bruine paarden van Dries door het parcours, alles op zijn plaats latend, om te finishen met een tijdscore van 161,14.

De laatste etappe wordt gezien als een generale repetitie voor de finale en in dit stadium van de serie zijn de marges tussen de beste deelnemers klein. Slechts 0,94 hield Boyd uit de finale van zondag en Ijsbrand zat slechts 1,04 achter hem op de vijfde plaats.

De FEI Driving World Cup™ Final vindt plaats in Bordeaux op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024. Het evenement wordt live uitgezonden op FEI TV.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten