KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Gisteren (15/1) vond het EquiGala plaats in Docks Dome in Brussel. Het EquiGala is het belangrijkste feest van de Belgische paardensport. In totaal worden er 6 Awards uitgereikt.

Deel dit artikel met vrienden

Winnaars EquiGala Awards

Gisteren (15/1) vond het EquiGala plaats in Docks Dome in Brussel. Het EquiGala is het belangrijkste feest van de Belgische paardensport. In totaal worden er 6 Awards uitgereikt. Hieronder de winnaars.

  • Rookie of the Year: Clementine Lux (Seneffe) maakte vorige zomer deel uit van het Belgische Team tijdens het EK Jumping voor Children in Gorla Minore. Daar won zij op fantastische wijze de jump-off en mag zich dus een heel jaar Europees kampioene jumping noemen! Eerder behaalde ze ook al brons op het Belgisch kampioenschap, en met de ploeg legde ze beslag op de zilveren medaille tijdens de Nations Cup Finale.
  • Team of the Year: Er gaat geen jaar voorbij zonder prachtprestatie van onze vierspanmenners, en ook in 2023 lieten Dries Degrieck (Erpe-Mere), Glenn Geerts (Oostmalle) en Tom Stokmans (Wuustwezel) zien dat zij bij de wereldtop horen. Team België, met Chef d’equipe Mark Wentein, behaalde, net als op het WK in Pratoni in 2022, ook in 2023 brons, ditmaal tijdens het EK in Exloo
  • Jury’s TrophyZij klaarden de klus, en deden wat al bijna een eeuw niet meer was gelukt: de Belgische Dressuurploeg leverde een prachtige prestatie op het EK in Riesenbeck afgelopen zomer, wat hen niet enkel een TOP 8 positie opleverde, maar ook de Olympische kwalificatie van het Belgische team voor de Spelen in Parijs in 2024! Een historische prestatie en een onvergetelijk moment dus voor Larissa Pauluis (Braine-L’Alleud), Charlotte Defalque (Thuillies), Flore de Winne (Geraardsbergen), Domien Michiels (Haasrode) en Team Manager Jeroen Van Lent!
  • Horse of the Year:  Wie Wilm Vermeir zegt, zegt IQ van het Steentje. De 16-jarige BWP- ruin van Toulon uit een Kannan Merrie, die in eigendom is van Bert Vermeir, bleef tijdens de Nations Cup finale in Barcelona dubbel nul, en hielp zo het Belgische team aan de bronzen medaille, werd foutloos derde in de GP van de 5* wedstrijd in Parijs in maart 2023, en was er bij om België ook in La Baule het brons te bezorgen in de Nations Cup. En uiteraard vergeten we nooit de prachtige wereldbekerzege in Mechelen op de voorlaatste dag van 2022!
  • Athlete of the Year:  Net als zijn toppaard IQ van het Steentje, was Wilm Vermeir (Meerhout) afgelopen seizoen een van de vaste waarden en sterkhouders van het Belgische jumpingteam.  Zo won hij met het team de 5* Nations Cup van Sopot, stond hij met het team op het podium van de Nations cups van Barcelona, La Baule, Deauville, en de 3* EEF nations Cups finale in Warschau.
  • Equistar (voor beste prestatie): De Belgische eventingploeg zette in 2023 een weergaloze prestatie neer. Cyril Gavrilovic (Saint-Aubin Médoc, Frankrijk), Jarno Verwimp (Gavere), Lara de Liedekerke (Gesves) et Karin Donckers (Minderhout) hebben zich op het Europees Kampioenschap in Le Pin, in Frankrijk, gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van dit jaar in Parijs. De Belgische ploeg onder leiding van Kai-Steffen Meier slaagde er bovendien in 2023 ook zeven keer in om op het podium te staan in acht Nations Cup wedstrijden.

Recente artikels

Dagen tot de Olympische spelen
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten