KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

Als derde starter in de barrage tegen de klok, produceerden ze één van slechts twee dubbele foutparcoursen om de barrage te winnen in een tijd van 36,94 seconden. Op de tweede plaats eindigde de Zwitserse Janika Sprunger met de 10-jarige merrie Orelie, die ook foutloos bleef, maar in een langzamere tijd van 40,19 seconden. Max Kühner uit Oostenrijk werd derde met de 11-jarige EIC Cooley Jump the Q, met de snelste vier fouten in 35,59 seconden.

Door het resultaat van vandaag stijgt Kühner naar de derde plaats in de Western European League en met 60 punten is hij nu goed gekwalificeerd voor de Longines Finale 2024 in Riyad (KSA) volgend jaar april, net als Devos die naar de zesde plaats is gestegen met 54 punten.

Dit was de vierde keer dat een onderdeel van de Longines FEI Jumping World Cup™ kwalificatiereeks werd gehouden in de Jakobshalle in Basel, waar in april 2025 de FEI World Cup™ Finales jumping, dressuur en voltige worden gehouden.

Er zijn nog vier kwalificatiewedstrijden te gaan in de 2023/2024 Western European League series, en de volgende halte is Leipzig (GER) volgend weekend.

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten