KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

De Prague Lions, aangedreven door het Czech Equestrian Team, brachten het publiek in Mexico City in een roes toen ze de overwinning veilig stelden als het enige team dat finishte op 5 fouten. In een nagelbijtende finale van de GCL of Mexico City presented by GNP Serguros, behaalden de Lions als laatste de overwinning en klommen naar de top van het klassement met een indrukwekkende voorsprong.

De sfeer op de Campo Marte locatie was niets minder dan elektrisch, want U25 ruiter Thibeau Spits en zijn uitzonderlijke paard, Impress-K van ’t Kattenheye Z, hielden stand onder immense druk. Het publiek barstte uit in gejuich toen Spits de finishlijn passeerde na een verbluffende dubbel nul van lokale held en teamgenoot Fernando Martinez Sommer en Lady van de Haarterhoeve.

Bijna twee jaar lang hadden de Prague Lions de hoogste podiumplaats niet opgeëist, tot nu. Thibeau Spits, die straalde van vreugde, deelde zijn redenen voor de triomf met GCTV en zei: “Ik wist dat Fernando erg gemotiveerd was, dus ik kon hem gewoon niet teleurstellen. Het is gewoon geweldig… echt, het is ongelooflijk.”

Bron: LGCT

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten