KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

De spanning stijgt tot een crescendo in de aanloop naar de gloednieuwe Longines League of Nations™ Series, en de top-10 landen in de wereld hebben hun teams bevestigd voor de historische eerste etappe die over iets meer dan twee weken zal plaatsvinden in Abu Dhabi (VAE), op 11 februari 2024.

FEI Nations Cup™ Jumping, waarin combinaties van paarden en ruiters hun krachten bundelen om hun land te vertegenwoordigen met grote trots en enorme passie, vormt al heel lang de kern van alles wat het beste is aan paardensport. Sinds 1909, en onder toezicht van de FEI sinds 1930, heeft het atleten geïnspireerd en toeschouwers wereldwijd geboeid.

De nieuwe Longines League of Nations™ combineert de tradities van het verleden met de opwinding van de moderne sport voor een superserie met vier onderdelen die op drie continenten wordt verreden. Na Abu Dhabi gaat de actie in maart naar Ocala (VS) en vervolgens in juni naar St Gallen (SUI) en Rotterdam (NED) voor de grote finale in Barcelona (ESP) in oktober, waar de beste acht teams strijden om de titel.

De openingsronde lijkt een machtige strijd tussen kampioenen te worden.

Loting

Team Ierland krijgt het beste van de loting, want als nummer één van de wereld op basis van de punten van hun zes beste atleten, waaronder één U25-atleet, komen ze als laatste in de arena als de actie begint in Abu Dhabi waar de gastheren, die niet strijden om kwalificatie voor de finale, als eerste aan de beurt zijn.

In volgorde van verdienste van de teamranglijst komt Brazilië als tweede de ring in, gevolgd door Zweden, België, Nederland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten voordat de eerste Ierse ruiter aan de beurt komt.

De beste acht landen aan het einde van de eerste ronde keren terug om hetzelfde parcours te springen in de tweede ronde, maar met slechts drie ruiters in plaats van vier deze keer, dus eventuele fouten zullen zeer kostbaar zijn.

In het geval van een gelijkspel aan het einde van de tweede ronde is er een barrage met slechts één ruiter per team.

België zal vertegenwoordigd worden door de ervaren ploeg van Tokyo team bronzen medaillewinnaar Gregory Wathelet, Koen Vereecke, Abdel Saïd en Wilm Vermeir

Met €700.000 aan prijzengeld in elke qualifier en €1.600.000 in de wacht in de finale, samen met een reeks extra bonusbetalingen en natuurlijk de eer en het prestige dat gepaard gaat met het veroveren van de allereerste Longines League of Nations™ titel, is het allemaal om voor te spelen.

Bekijk alle inschrijvingen hier

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten