KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Share this article with friends

Het bleef spannend tot op het laatste moment, maar uiteindelijk haalden de ruiters in het rode Kingsland jasje de bronzen medaille binnen. Voor Pieter Devos en zijn eigen fokproduct Casual DV Z was het hun eerste Nations Cup samen en een zeer geslaagde eerste keer, want zij konden tweemaal de nul op het scorebord houden. Naast Pieter Devos kwamen ook broers Olivier (0-4) en Nicola Philippaerts (4-4) en Grégory Wathelet (8-0) aan de start onder de begeleiding van Chef d’Equipe Peter Weinberg.

Na twaalf jaar sinds hun laatste overwinning en voor de elfde keer in totaal, heeft Duitsland opnieuw triomfantelijk gezegevierd in de Nations Cup tijdens het CSIO van Rome.

Na vier nulrondes in de eerste ronde stond het Duitse team aan de leiding in de Nations Cup met een schoon strafblad. Ook in de tweede ronde hielden de Duitse dames het foutloos.

Een foutloze rit van Cian O’Connor zorgde ervoor dat Ierland zijn tweede positie veilig stelde. Na de Ier was het aan Wathelet om voor België een medaille te verzilveren. Met Bond Jamesbond De Hay stevende hij af op de snelste foutloze ronde en raakte geen hout! 

De strijd om het brons werd uiteindelijk gestreden tussen USA en België waarbij vooral de tijd een rol zou spelen. De laatste Amerikaanse ruiter bleef van het hout af maar was trager dan Wathelet, waardoor de Belgen nog over het Amerikaanse team konden springen en plaats mochten nemen op de derde trede van het podium! 

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten