KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

In Aachen, het mekka van de paardensport, weet de ploeg van chef d’équipe Peter Weinberg de derde plaats te behalen.

Share this article with friends

Op CHIO van Aken was het gisterenavond tijd voor de traditionele CSIO5* Mercedes Benz Nations Cup. Ook onze Belgen maakten hun opwachting.

Chef d’équipe Peter Weinberg rekende voor deze Nations Cup op Olivier Philippaerts met Le Blue Diamond van het Ruytershof (Plot Blue), Nicola Philippaerts met Katanga vh Dingeshof (Cardento VDL), Koen Vereecke aan de start met Kasanova de la Pomme (Bamako de Muze) en Grégory Wathelet met Ace Of Hearts (Aliandro B).

Na de eerste ronde stond ons land op een ex aequo 2de plaats met een totaal van 8 strafpunten en dit samen met Groot Brittannië. Nicola Philippaerts was daarbij de absolute sterkhouder met een foutloze rit. Grégory Wathelet en Koen Vereecke behaalden beiden 4 strafpunten en Olivier Philippaerts zorgde voor het schrapresultaat met 8 strafpunten. Op een ging stond na de eerste ronde Zwitserland, met 4 strafpunten.

Tijdens de tweede en beslissende ronde zorgde ons land voor een mooie nulscore want zowel Koen Vereecke als Gregory Wathelet en Nicola Philippaerts legden hun parcours foutloos af. Olivier kreeg 1 erg jammer balkje op zijn rekening en zorgde zo opnieuw voor het schrapresultaat.

Zwitserland eindige eveneens met een vlekkeloze prestatie en mocht zich zo de winnaar noemen van deze CSIO5* Nations Cup. Ook Groot Brittannië wist de teller op 0 strafpunten te houden in de tweede ronde, en bleef zo op gelijke hoogte met ons land. De 4 ruiters van het Britse team waren samen echter met 225.53 seconden iets sneller dan onze Belgen met 225.66 seconden. Zilver dus voor Groot Brittannië en brons voor België.

Results

Recent articles

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten