KBRSF

Koninklijke Belgische Ruitersport federatie

Metingscertificaat pony’s (KBRSF)

Een pony kan pas worden ingeschreven voor ponyproeven, tot en met nationaal niveau, als deze over een metingsattest beschikt. Het nationaal metingscertificaat kan je verkrijgen via een FEI-dierenarts (level 1 tot en met 4) die je op de onderstaande lijst kan terugvinden. Enkel deze dierenartsen mogen dit certificaat uitschrijven.

Pony’s die voor de eerste keer gemeten worden en niet hoger zijn dan 137 cm (zonder ijzers) en 138 cm (met ijzers) zijn levenslang in orde. Pony’s die bij een eerste meting groter zijn, dienen tot en met hun 7ste levensjaar gemeten te worden. Als men een pony, die ouder is dan 7 jaar, voor het eerst immatriculeert moet deze ook eenmalig gemeten worden.

Het metingscertificaat moet door de dierenarts verstuurd worden naar KBRSF en opgeladen worden door de eigenaar, zodat wij dit kunnen registreren in de immatriculatie van de pony. Als de pony nog niet over een immatriculatienummer beschikt, dient u eerst de immatriculatie in orde te brengen en nadien het attest op te laden.
Opgelet: Een meting via een stamboek is niet geldig!

Voor pony’s die internationaal meerijden dien je de FEI-richtlijnen te volgen. Vanaf 1/1/23 kunnen pony’s enkel deelnemen als ze over een FEI-meting beschikken. Voor meer informatie kan je terecht in het tabblad ‘FEI Ponymeting’.

Metingscertificaat pony’s (FEI)

Alle pony’s moeten in het bezit zijn van een FEI-metingscertificaat om deel te kunnen nemen aan een FEI pony competitie.

Om een FEI-metingscertificaat te behalen, moet je je inschrijven voor een FEI pony meting sessie. Klik op de link hieronder om de kalender met FEI metingsessies te bekijken.

Days until the Olympic Games
De Olymische spelen zijn gestart!
Sluiten